Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
V Afrike môže počas prvého roka šírenia koronavírusu zomrieť 190-tisíc ľudí
Zdielať na
Noviny.sk

V Afrike môže počas prvého roka šírenia koronavírusu zomrieť 190-tisíc ľudí

V Afrike môže počas prvého roka šírenia nového koronavírusu v prípade zlyhania zásadných opatrení zomrieť až 190-tisíc ľudí. Upozornila na to Svetová zdravotnícka organizácia (WHO).


Nová štúdia predpokladá, že vírus sa bude v Afrike šíriť počas niekoľkých rokov. Regionálna riaditeľka WHO pre Afriku Matshidiso Moeti varovala pred výskytom "tlejúcich ohnísk šírenia". Odborníci tvrdia, že tento komplikovanejší a pomalší model šírenia odlišuje Afriku od ostatných častí sveta.

Správa WHO prichádza v čase, keď Nigéria, Juhoafrická republika či Pobrežie Slonoviny začínajú s uvoľňovaním obmedzení. Predpoklady sú založené na odhadových modeloch a zameriavajú sa na 47 krajín, medzi ktorými nie sú Egypt, Líbya, Tunisko, Maroko, Eritrea, Sudán, Somálsko a Džibuti.

V Afrike potvrdili viac ako dvetisíc mŕtvych v dôsledku ochorenia COVID-19. "COVID-19 by sa mohol stať súčasťou našich životov na niekoľko ďalších rokov, pokiaľ vlády v tomto regióne nezavedú proaktívne opatrenia. Musíme testovať, sledovať, izolovať a liečiť," vyhlásila Moeti .


Najčítanejšie