Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
NDS vybuduje vysunuté pracovisko Strediska správy a údržby diaľnic Žilina na D1
Zdielať na
Noviny.sk

NDS vybuduje vysunuté pracovisko Strediska správy a údržby diaľnic Žilina na D1

BRATISLAVA - Národná diaľničná spoločnosť, a. s. (NDS) vynaloží na výstavbu vysunutého pracoviska Strediska správy a údržby diaľnic (SSÚD) Žilina na úseku diaľnice D1 Dubná Skala - Turany 2,29 milióna eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH). Objekt bude situovaný v priestore mimoúrovňovej križovatky Dubná Skala na mieste bývalého rovnomenného penziónu. Stavebné práce má uskutočniť spoločnosť HASTRA, s. r. o., Žilina za 275 dní, teda zhruba za deväť mesiacov. NDS informovala o výsledku tendra vo Vestníku verejného obstarávania. Výzvu na predkladanie ponúk vyhlásila ešte v novembri 2018, pôvodná predpokladaná hodnota zákazky bola 2,31 milióna eur bez DPH.

"Vybudovaním SSÚD sa zabezpečí prevádzka a údržba úseku D1 Dubná Skala - Turany v období do sprevádzkovania úseku D1 Lietavská Lúčka - Višňové - Dubná Skala a zároveň optimalizuje dostupnosť správy a údržby tunela Višňové po jeho vybudovaní a sprevádzkovaní," oznámila NDS. Ponuky vo verejnom obstarávaní predložili traja uchádzači, pri ich vyhodnotení rozhodovala cena. Ďalšie dve ponuky okrem úspešného uchádzača predložili spoločnosti Metrostav Slovakia, a. s., Bratislava a Váhostav - SK, a. s., Bratislava. V informácii o vyhodnotení ponúk chýbajú údaje, aké navrhli ceny.


NDS zároveň uhradí za dodávku a montáž nových smerových stĺpikov, ako aj za demontáž existujúcich 492,8 tisíca eur bez DPH. Zákazku na štyri roky zadala spoločnosti SATES, a. s., Považská Bystrica na základe výsledku verejnej súťaže, zverejnenej v máji tohto roka, predpokladaná hodnota bola 500 tisíc eur bez DPH. Rozhodovala najnižšia navrhnutá cena. Ponuku v tendri predložili dvaja uchádzači, okrem vybratého dodávateľa aj spoločnosť HAKOM, s. r. o., Martin, v informácii o vyhodnotení ponúk nie je zverejnená cena, akú navrhla.

Diaľničiari navyše zrušili verejnú súťaž na nákup 120 nových zabezpečovacích signalizačných jednonápravových prívesov. Za ich dodanie počas štyroch rokov plánovali zaplatiť predbežne 2,9 milióna eur bez DPH. Zrušenie tendra, vyhláseného v septembri tohto roka, zdôvodnili tým, že neboli predložené viac ako dve ponuky. "Pri zadávaní zákazky na pôvodný predmet zákazky sa použije postup verejná súťaž," oznámila NDS.

Najčítanejšie