Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Nemecká spoločnosť ZF otvorila v meste nový závod
Zdielať na
Noviny.sk

Nemecká spoločnosť ZF otvorila v meste nový závod

Na výrobnej ploche 11-tisíc metrov štvorcových začne výrobu už v tomto mesiaci nový závod ZF Detva, ktorý slávnostne otvorili vo štvrtok 6. júna. V prvej fáze vytvorí spoločnosť približne dvesto pracovných miest. Ako agentúru SITA informovala referentka pre styk s verejnosťou z MsÚ v Detve Zuzana Vrťová, závod je súčasťou priemyselného parku Punch Campus Detva, ktorý je pomenovaný po belgickom investorovi, spoločnosti Punch.

„Naším cieľom je stať sa váženým zamestnávateľom pre uchádzačov o zamestnanie, ktorí žijú v Detve a celom Banskobystrickom kraji,“ uviedol vedúci závodov ZF Detva a Levice Peter Ábel. V Detve budú vyrábať podvozkové komponenty pre osobné vozidlá, ako sú ramená a tyče riadenia, závesy kolies a guľové kĺby.

Ambíciou nemeckého i belgického investora je ďalej rásť a v budúcnosti vytvoriť v priemyselnom parku v Detve niekoľko tisíc pracovných miest. Svoje pridružené aktivity chcú rozvíjať pre podporu vzdelávania, rodín a ochrany životného prostredia.

„Je to pre nás, pre naše mesto a pre celý náš región nielen slávnostná príležitosť ale aj veľká, významná a dôležitá udalosť,“ uviedol počas slávnostného aktu primátor mesta Ján Šufliarský. Primátor vyjadril spokojnosť s tým, že sa mestu Detva do priemyselného parku podarilo získať takých investorov, ktorí majú ekologicky nezávadnú výrobu, ktorá nezhorší kvalitu života obyvateľov a málo zaťaží dopravu.

Medzinárodný koncern ZF, ktorý má storočnú históriu, má v štyridsiatich krajinách sveta v súčasnosti 230 závodov. ZF Detva je jeden z piatich slovenských závodov.

Najčítanejšie