Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Hviezdy v knižnici: S týmito novinkami bude aj apríl mesiacom knihy
Zdielať na

Hviezdy v knižnici: S týmito novinkami bude aj apríl mesiacom knihy

BRATISLAVA / Aj keď sa marec, mesiac knihy, už dávno skončil, nasledujúce knižné novinky vás vrátia opäť k čítaniu. Osem zaujímavých titulov stojí za to prevetrať. Či už sa pre ne rozhodnete počas upršaných aprílových večerov, alebo si knihu pribalíte na piknik v prírode, určite neoľutujete. Dajte televízii, smartfónom či tabletom na chvíľu košom, zoberte do rúk knihu.

Absolútny hit posledných dní je prepis legendárneho shakespearovského diela Macbeth. Autorom je populárny nórsky spisovateľ kriminálnych románov Jo Nesbo. V jeho ostatnom diele nezostal svojej povesti nič dlžný. Nechýba v ňom hra o moc, nenásytnosť a temné zákutia ľudskej mysle, ktoré dokážu ovplyvňovať a ničiť životy iných. Kráľ severskej detektívky a jeho príbeh vás istotne nesklame. 

Druhou novinkou je skvelý Stephen King s titulom, na aké sme od neho zvyknutí. Spiace krásavice vás vtiahnu do deja svižného a dynamického príbehu o mužoch a ženách, o ich spolunažívaní, závislosti a dopĺňaní sa. Nechýba typické Kingovo napätie, dej sa opiera o tajomnú chorobu a nekonečný boj dobra so zlom. Je plný záhad, je strašidelný a zimomriavky sú zaručené.  

Ďalším trhákom je tvorba Andyho Weira s názvom Artemis. Autor hitu Marťan opäť exceluje sci-fi tematikou. Tentoraz sa presunieme z Marsu na Mesiac, kde v pozemskej kolónii žije aj Jasmine alias Jazz Basharová. 

Známa slovenská autorka Táňa Keleová-Vasilková prichádza na knižný trh s Mamou. Mama je príbeh ženy, Helgy, ktorej život je naplnený túžbou byť dobrou manželkou, mamou aj starou mamou, podarí sa jej to? Nič nepokazíte, ak sa rozhodnete pre toto oddychové čítanie. Je určené hlavne pre ženy, plné každodenných starostí a radostí, ktoré vám budú určite dobre známe. 

Piatym dielom, ktorý stojí za zmienku, je dielo Všade samé korytnačky od Johna Greena. Autora netreba zvlášť predstavovať, jeho meno je zárukou kvalitného čítania, potešia sa mu hlavne mladí čitatelia. Green je autorom bestsellerov Na vine sú hviezdy a Papierové mestá. Všade samé korytnačky je príbeh o nebezpečných obsedantno-kompulzívnych myšlienkach, stále veľmi aktuálnej téme v spoločnosti. 

Rovnako obľúbený Michal Viewegh je späť. Jeho novinke s príznačným názvom Muž a žena nechýba láskavý humor, nadhľad či irónia. Ingrediencie, na ktoré sme boli u neho zvyknutí v časoch jeho najväčšej slávy. Dve novely, pri ktorých sa budete nielen baviť, ale rozhodne sa aj zamyslíte. 

Na svoje si prídu aj deti, Môj epický zápisník je presne tým, čo v ich knižniciach doteraz chýbalo. Nosnou témou tohto štýlového zápisníka sú dnes medzi deťmi čoraz viac obľúbené jednorožce. Malí čitatelia si v ňom nájdu množstvo nápadov a myšlienok. Ktovie, možno sa z neho budete chcieť inšpirovať aj vy. 

A nakoniec máme niečo aj pre šikovné gazdinky, ale aj pre všetkých, ktorých novoročné predsavzatie žiť zdravšie stále drží. Ako sa zbaviť jarnej únavy a naštartovať sa, ponúka Nabitá kuchárka. Obsahuje 70 zdravých receptov pre štíhle a pevné telo od tých najlepších trénerov a osobností zo sveta cvičenia a zdravia.

Publicista Milan Buno predstavuje top marcové knižné diela. Pozrite si archívne video.

Najčítanejšie