Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Obchvat Bratislavy zrejme odložia, problémom sú pozemky
Zdielať na

Obchvat Bratislavy zrejme odložia, problémom sú pozemky

Zdroj: SITA/ilustračné

BRATISLAVA / Výstavba obchvatu Bratislavy sa s najväčšou pravdepodobnosťou bude musieť odložiť. Dôvodom je rozhodnutie mestského zastupiteľstva, ktoré nesúhlasí s predajom a prenájmom pozemkov pod obchvat. Projekt za jeden a trištvrte miliardy tak zrejme pribrzdí obštrukcia poslancov.

Niekoľkoročný proces prípravy nultého obchvatu hlavného mesta sa môže skončiť fiaskom. Do konca septembra totiž mali byť vysporiadané a odovzdané všetky pozemky pod stavbou, na ktorú netrpezlivo čakajú nielen samotní Bratislavčania, ale aj obyvatelia okolitých miest.

Poslanci mestského zastupiteľstva však označili návrh uznesenia o predaji a prenájme pozemkov za protiprávny a odmietli ho schváliť.

"V prípade, že sa nedohodnú do septembra a vyzerá to tak, že to bude komplikované, tak môže dojsť tomu, že nezačne stavať. Koncesionár si môže nárokovať od štátu sankcie za to, že štát mu neodovzdal pozemky, stavenisko tak, ako sa dohodli," povedal Ondrej Matej z Inštitútu pre dopravu a hospodárstvo.

Viac svetla do tohto problému by mohlo priniesť chystané rokovanie ministra dopravy s primátorom Bratislavy. Pri čiernom scenári sa však nedá vylúčiť odloženie výstavby až o rok.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy