Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Falošný lekár z kauzy Iris čelí ďalšiemu trestnému oznámeniu. Bývalý zamestnanec prehovoril, čo v zariadení robil
Zdielať na

Falošný lekár z kauzy Iris čelí ďalšiemu trestnému oznámeniu. Bývalý zamestnanec prehovoril, čo v zariadení robil

BRATISLAVA / Na falošného lekára z kauzy Iris sa to sype z každej strany. Na Ivana Biháryho podal jeho bývalý zamestnanec ďalšie trestné oznámenie. Zároveň nám priblížil, ako a čo sa v zariadení pre seniorov dialo.

Miroslav pracoval v zariadení pre seniorov IRIS na Heydukovej ulici v Bratislave. Zariadenie zostalo zatvorené potom, ako majiteľa Ivana Biháryho zadržala polícia. Biháry sa totiž vydával za falošného lekára a seniorom podával lieky v rôznych formách, čo im mohlo skomplikovať ich zdravotný stav. Miroslav nám opísal, čo za v zariadení dialo. Divoké žúry vraj boli na dennom poriadku. "Biháry tam pichal injekcie pravdepodobne takže asi aj kvôli tomu. Žúrkoval, drogy. Peniaze nemali seniori na jedlo koľkokrát, tak sme sa skladali aby mali," opísal bývalý zamestnanec Miroslav. 

Prípad je už na súde, kde sa rozhoduje o celej kauze. Na pojednávaniach Biháry vyhlásil, že je nevinný, a že ide o výmysel zo strany bývalých zamestnancov. Podľa jeho slov ich vyhodil pretože kradli seniorom peniaze a toto má byť ich pomsta. Slová sa Miroslava dotkli a podal naňho trestné oznámenie. "Trestné oznámenie bolo z toho, že Biháry jednoducho poškodil moje meno. A niečo takéto vypustiť, že ja kradnem a neviem ešte čo. To nech si on nedovoľuje. On radšej nech sa stará a konečne sa prizná k svojim skutkom, a nech povie pravdu to čo všetko urobil, a nech neobviňuje ľudí, ktorí za to ani nemôžu," pokračoval Miroslav.

"Prijali sme trestné oznámenie vo veci podozrenia spáchania trestného činu ohovárania. Vyšetrovateľ policajného zboru teraz zabezpečuje všetky potrebné podklady nevyhnutné pre meritorné rozhodnutie vo veci," informovala policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková. 

Biháry mal podľa obžaloby navyše úmyselne vyhľadávať aj pohlavný styk s mužmi. To napriek tomu, že je HIV pozitívny. "Ja som odkázal ľuďom, s ktorými mal pomer Biháry, aby čím skôr išli k lekárovi. Samozrejme ako upratovač som aj ja musel ísť na kramáre sa dať vyšetriť, ale našťastie som bol zdravý," poznamenal ďalej bývalý zamestnanec Biháry. alśie pojednávanie je naplánované na 17. decembra, kde bude vypočutý aj bývalý zamestnanec Miroslav. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy