Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Poplach v Starom Smokovci: Na stanici našli tikajúci ruksak
Zdielať na
Krimi

Poplach v Starom Smokovci: Na stanici našli tikajúci ruksak

STARÝ SMOKOVEC / Železničnú stanicu v Starom Smokovci vo Vysokých Tatrách popoludní evkuovali. Natiahli okolo nej policajnú pásku a zastavili prepravu električiek. Dôvodom bol podozrivý predmet na lavičke v čakárni.

Podľa prvotných infomrácií našli zamestnanci železničnej stanice v Starom Smokovci ruksak, v ktorom niečo tikalo. Okamžite zalarmovali políciu. "Po nahlásení podozrivej batožiny polícia okamžite vykonala bezpečnostné opatrenia," uviedla policajná hovorkyňa Jana Migaľová. 

Policajti evakuovali železničnú stanicu a vydalo okamžitý pokyn na zastavenie dopravy. Niektorí cestujúci na trati museli vystúpiť, iní trpezlivo čakali. "Hlásili vo vlaku, tak sme čakali," uviedla jedna z cestujúcich. 

Podozrivý ruksak v čakárni

Policajti na stanicu privolali technika aj psovoda so psom cvičeným na odhalenie výbušnín. Pripravení zasiahnuť boli aj hasiči. "Na mieste boli policajti, ktorí zabezpečili objekt. My sme sa riadili ich pokynmi," uviedol veliteľ zásahu Peter Uhrín. 

Podozrivý ruksak bol priviazaný v čakárni. "Počas vykonávaných opatrení sa na miesto dostavil aj majiteľ ruksaku, ktorý uviedol, že predmetnú vec tam ponechal, pretože išiel na túru," uviedla policajná hovorkyňa. 

Polícia je podľa jej hovorkyne ostražitá. "Polícia nepodceňuje žiadne oznámenia či nálezy, u ktorých je podozrenie, že by mohlo ísť o výbušninu či iné nebezpečné látky," dodala Migaľová. 

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy