Skoro jasno
18°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Opitá východniarka jazdila po diaľnici v protismere
Zdielať na

Opitá východniarka jazdila po diaľnici v protismere

TRENČÍN / Vodiči na D1 pri Trenčíne poriadne spanikárili. V protismere sa na nich rútilo osobné auto. Tridsaťštyriročná východniarka, ktorá auto šoférovala, nafúkala 2,56 promile.

Mladá žena z východného Slovenska bola natoľko opitá, že neregistrovala zákazové značky. V plnej rýchlosti vošla na diaľnici do protismeru, v ktorom prešla minimálne šesť kilometrov.

Bola úplne mimo

Mýtni policajti automobil zastavili, žene v dychu namerali najskôr 2,33, neskôr pri opakovanej skúške až 2,56 promile alkoholu.

Žena bola podľa slov policajtov úplne mimo zmyslov. Ohrozovala veľké množstvo vodičov. Súdny znalec z odboru cestnej dopravy povedal, že by jazdu s 2,5 promile po diaľnici v noci prirovnal k niekoľkonásobnej vražde či teroristickému činu.

Obrovský kolos

Trenčianski policajti natrafili aj na opitého kamionistu, ktorý takmer skončil vo zvodidlách. Štyridsaťjedenročný poľský vodič nafúkal 2,6 promile.

Hmotnosť kamiónu s nákladom mal približne 30 ton. "Pri rýchlosti 90 km/h je to obrovské množstvo energie, ktoré zdevastuje všetko," potvrdil súdny znalec. Kamionista skončil v cele.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy