Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Žena (†78) išla k susedovi, dohrýzol ju pes na smrť
Zdielať na

Žena (†78) išla k susedovi, dohrýzol ju pes na smrť

FIGA / Tragédia sa stala v nedeľu popoludní v obci Figa v rimavskosobotskom okrese. Ženu, ktorá išla k susedovi, pohrýzol pes. Pri prevoze do nemocnice zomrela. Podľa našich informácií ju mal pohrýzť pitbul.

Hlboké rany

Pani Irena sa vraj vybrala k susedovi pre vajíčka, údajne tam pred tým nechodievala. Do dvora vošla aj napriek upozorneniam majiteľa, jeho varovania však zrejme nepočula. "Starký ju upozorňoval, aby nešla do dvora, lebo že pes je pustený. Ona bola hluchonemá," hovorí vnuk dohryzeného dôchodcu Štefan. Ten k zraneniam prišiel, keď chcel ženu ochrániť.

Zrazu pitbul zaútočil. Na zúrivý štekot zareagoval majiteľ domu, a tiež príbuzný starenky. Ako sa psa snažili odohnať, ten pohrýzol aj jedného z mužov. S hlbokými ranami na predlaktí ho previezli do nemocnice.

Veľké množstvo krvi

Druhá posádka záchranárov sa snažila pomôcť bezvládnej dôchodkyni, tá však už nejavila žiadne známky života. "Mala otvorenú zlomeninu ramena a stopy po uhryznutí na hlave. Záchranári sa ju snažili oživiť viac ako 35 minút," uviedla hovorkyňa záchrannej skupiny Falck Alena Lacyková Krčová.

Všade bolo veľa krvi, žena pravdepodobne vykrvácala. Čo sa vlastne vo dvore krátko pred útokom odohralo, vyšetrujú policajti. "V tomto prípade bola nariadená pitva a po výsledkoch tejto pitvy bude možné rozhodnúť o ďalšom postupe vo vyšetrovaní," uviedla hovorkyňa banskobystrických krajských policajtov Petra Vašková.

Nikomu neublížil

Pes údajne pred tým nikomu neublížil, podľa veterinára mohlo jeho agresivitu zapríčiniť viacero faktorov. "Mne to momentálne nie je jasné. Ani na základe správania psa, teraz keď som mu podával injekciu, nejavil žiadnu agresivitu. Mohlo to byť mnohými faktormi byť spôsobené, od ochorenia, od správania príslušných ľudí," uviedol veterinár Zdeno Drotár.

"Neviem si vysvetliť, prečo zaútočil. Či ho udrela palicou. Pred tým nikomu neublížil, hrali sa s ním deti," dodal vnuk poraneného muža, Pitbul bol pravidelne očkovaný proti všetkým chorobám, aj napriek tomu ho uspali a utratili, telo pošlú na ďalšie vyšetrenie, aby vylúčili besnotu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy