Zatiahnuté
21°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Mateja (8) pohrýzol pes, skončil v nemocnici!
Zdielať na

Mateja (8) pohrýzol pes, skončil v nemocnici!

LEOPOLDOV / Problémy s útočnými psami pokračujú. V Leopoldove útočila argentínska doga! 8-ročného Mateja dohrýzla na hlave a celom tele. Chlapca lekári ihneď operovali. Za posledná dva týždne ide už o druhý útok na dieťa.

Chlapček sa nevedel brániť

Chlapček sa mal hrať aj ďalšími rovesníkmi pred rodinným domom, keď k nim pribehla doga. Tá mala údajne vybehnúť z brány potom, čo ju majiteľ otvoril, aby pozametal. Bola to vraj len sekunda, keď vybehla. Osemročný chlapček sa nevedel brániť. Psa od bezbranného chlapca rýchlo odtrhli a privolali záchranárov.

"Chlapec mal závažné poranenia hlavy a rany po celom tele. Leteckí záchranári pacienta na mieste ošetrili a pripravili na letecký transport. V stabilizovanom stave bol vrtuľníkom prevezený do Detskej fakultnej nemocnice v Bratislave," informovala Zuzana Turočeková z Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby ATE.

Doga útočila aj pred 2 týždňami

Podobný prípad sa stal pred dvoma týždňami aj v neďalekých Malženiciach v okrese Trnava. Pes vtedy dohrýzol šesťročného chlapca, na niektorých miestach mu strhol kožu. Aj v tomto prípade polícia začala trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy