Skoro jasno
23°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Mladík (23) si pri stavbe kôlne si strelil do hlavy klinec
Zdielať na

Mladík (23) si pri stavbe kôlne si strelil do hlavy klinec

Viac než osemcentimetrový klinec vyoperovali z mozgu 23-ročnému mladíkovi. Do hlavy si ho strelil nešťastnou náhodou pri stavbe kôlne.

Dante Autullo z amerického Illinois bol prekvapený, že má klinec v hlave. Myslel si totiž, že pri práci s nastrelovacou pištoľou sa len trochu poranil. Partnerka mu ranu vydezinfikovala a muž pokračoval v práci. Na druhý deň mu prišlo zle a išiel do nemocnice, kde absolvoval röntgen. Viac ako 8 centimetrov dlhý klinec sa podľa lekárov nachádzal len niekoľko milimetrov od časti mozgu, ktorá ovláda motoriku.

Je to zázrak, tvrdí priateľka

23-ročného Danteho lekári previezli na chirurgické oddelenie, kde mu klinec vyoperovali. "Cíti sa dobre. Môže pohnúť všetkými končatinami, rozpráva normálne a všetko si pamätá. je to úžasné, zázrak," povedala maldíkova priateľka Gail Glaenzerová.

Prerazil mu lebku

Pracovný úraz utrpel aj 27-ročný Sean. Za všetko môže jeho kolega, ktorý mu nechtiac nastrelil do hlavy. Klinec vystrelil takou silou, že mužovi prerazil lebku a zavŕtal sa až do mozgu. Osemcentimetrový dvojklinec mu prevŕtal hlavu na ľavej strane.

tv joj

Súvisiace články

Najčítanejšie správy