Polojasno
17°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
12 predpovedí pre rok 2012? Svet čaká vojna!
Zdielať na

12 predpovedí pre rok 2012? Svet čaká vojna!

Preslávil sa tým, že predpovedal pád ekonomiky a prepuknutie finančnej krízy. Reč je o prognostikovi Geraldovi Celente (65). Teraz avizuje veľký vojnový konflikt. A to v rámci svojich predpovedí pre rok 2012...

S informáciou prišlo najnovšie číslo časopisu Trends Journal, v ktorom pravidelne publikuje. Predpovedal napríklad aj masové nepokoje organizované cez sociálne siete. A to nielen v arabských krajinách. Vyšlo mu aj avízo jesenných protestov proti finančníkom v Amerike.

Tvrdeniam GeraLda Celenteho nahráva aj generál Martin Dempsey. "Potenciál na nepokoje má aj Európa, dôvodom je problém s eurom," povedal nedávno šéf Ozbrojených síl USA. Ak by kríza prerástla na starom kontinente do masívnych občianskych nepokojov, spojené štáty sú vraj pripravené nasadiť amerických vojakov. Naše ministerstvo obrany tieto informácie nekomentovalo. Vraj ide len o novinové články. 

Prilievanie oleja do ohňa

Bezpečnostní analytici odsudzujú nasadenie amerických vojakov do Európy.Tých je na našom kontinente asi osemdesiat tisíc. Ich prítomnosť v uliciach európskych metropol by napätej situácii vôbec nepomohla. Práve naopak."Vôbec si osobne neviem predstaviť, že by tu nejakí americkí vojaci mali upokojovať nejaký dav, skôr by to bolo priliatie oleja do ohňa," tvrdí bezpečnostný analytik Martin Kováčik.

Na Slovensku navyše neexistuje žiadna americká základňa a vstup zahraničných vojsk na na naše územie by najskôr musela odsúhlasiť vláda. Slováci navyše nie sú národom demonštrantov. Ak občianske nepokoje vzniknú, tak len ako reakcia na dianie v okolitých krajinách.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy