Skoro jasno
22°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Dráma na námestí: Pred budovou parlamentu sa podpálil muž
Zdielať na

Dráma na námestí: Pred budovou parlamentu sa podpálil muž

Zdroj: TASR

ZÁHREB / Na námestí v centre mesta, na ktorom sa nachádza budova chorvátskeho parlamentu i úradu vlády, sa v utorok (11. 6.) podpálil muž.

Na námestí v centre Záhrebu, na ktorom sa nachádza budova chorvátskeho parlamentu i úradu vlády a iné vládne budovy, sa v ranných hodinách podpálil muž.

Miesta polícia dostala hlásenie o incidente na Námestí sv. Marka o 9.37 hod. Na miesto bola okamžite privolaná aj záchranná zdravotná služba, ktoré muža previezla do nemocnice. Na mieste, kde sa muž podpálil, v súčasnosti prebieha vyšetrovanie. 

Muž vážnym zraneniam podľahol

V utorok večer na následky zranení muž zomrel po prevoze do záhrebskej Nemocnice milosrdných sestier, kde mu poskytovali intenzívnu zdravotnú starostlivosť. V čase incidentu chorvátsky premiér Andrej Plenkovič viedol zasadnutie vlády vo vedľajšej budove. "Hneď ako dostali informáciu, predseda vlády a ministri financií a hospodárstva vyšli von pozrieť, čo sa stalo," uviedol hovorca vlády. Plenkovič neskôr na tlačovej konferencii vyjadril úprimnú sústrasť rodine obete.

     

Súvisiace články

Najčítanejšie správy