Skoro jasno
22°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Žraloky zaútočili hneď dvakrát počas jedného dňa. Napadli troch ľudí
Zdielať na

Žraloky zaútočili hneď dvakrát počas jedného dňa. Napadli troch ľudí

Zdroj: TASR

FLORIDA / Na tamojších plážach sa návštevníci už vôbec necítia bezpečne. V piatok (7. 6.) tam útočili žraloky. Vážne zranenia utrpeli traja ľudia.

Až dvakrát počas dňa zaútočili žraloky na pobreží Floridy na troch ľudí, ktorým spôsobili vážne zranenia. Útoky sa udiali na dvoch plážach v okrese Walton County, ktoré sa nachádzajú od seba približne sedem kilometrov, píše web CNN.

Podľa portálu Sky News pri prvom útoku napadol žralok ženu, ktorá utrpela zranenia v oblasti brucha a paže. O časť ruky dokonca prišla a s ťažkými zraneniami skončila v nemocnici. Na druhej pláži napadol žralok dve dievčatá. Jedno z nich skončilo so zraneniami na stehne a ruke.

Pobrežie stráži polícia

Pobrežie na Floride aktuálne stráži polícia, hasiči a štátna agentúra na kontrolu divokej zveri. "To, že sa dva takéto incidenty stali v rovnaký deň, je veľmi neobvyklé," uviedol Ryan Crawford, šéf tamojších hasičov.

Útoky sú neobvyklé

Šerif okresu Michael Adkinson považuje útoky za neobvyklé aj z iného dôvodu, že sa oba odohrali popoludní. Žraloky pritom útočia skôr večer alebo skoro ráno.

Polícia pracuje s verziou, že žraloky k pobrežiu vylákali kŕdle drobných rýb, ktorými sa živia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy