Skoro jasno
22°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Prvé vyjadrenie dánskej premiérky po útoku: Som smutná, ale inak som v poriadku
Zdielať na

Prvé vyjadrenie dánskej premiérky po útoku: Som smutná, ale inak som v poriadku

Zdroj: TASR

KODAŇ / Dánska premiérka Mette Frederiksenová sa prvýkrát vyjadrila od vtedy, ako ju v piatok v centre Kodane napadol muž a spôsobil jej menšie poranenie v oblasti šije, ktoré jej ošetrili v nemocnici. Na sociálnej sieti sa svojim priaznivcom poďakovala za mnohé podporné slová, ktoré jej po tomto útoku adresovali.

"Je to neuveriteľne dojemné," napísala v sobotu (8.6.) večer v reakcii na tieto prejavy. "Som smutná a otrasená z tohto incidentu, ale inak som v poriadku. Nateraz potrebujem pokoj a ticho. Pre telo aj pre dušu. Potrebujem byť so svojou rodinou a byť chvíľu sama sebou," dodala v príspevku. Na 46-ročnú dánsku premiérku zaútočil v piatok večer muž v centre hlavného mesta Kodaň a udrel ju. Frederiksenová bola po incidente otrasená.

Muža, ktorý údajne konal sám, zadržala bezprostredne po incidente polícia, ktorá sa nedomnieva, že by bol jeho útok politicky motivovaný. Zadržaný tvrdil, že proti Frederiksenovej nič nemá. Dokonca ju označil za "naozaj dobrú premiérku" a tvrdil, že ho prekvapilo, keď ju stretol na ulici. V čase útoku bol podľa jej správy opitý a pod vplyvom drog.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy