Polojasno
26°
Bratislava
Adolf
17.6.2024
Požiar v zábavnom parku si vyžiadal desiatky mŕtvych
Zdielať na

Požiar v zábavnom parku si vyžiadal desiatky mŕtvych

NAÍ DILLÍ / Najmenej 27 ľudí, väčšinou detí, zahynulo po tom, ako v zábavnom parku v západoindickom meste Rádžkot v štáte Gudžarát vypukol v sobotu 25. mája mohutný požiar. Situácia je podľa polície už pod kontrolou a prebieha záchranná operácia. TASR správu prevzala z denníka The Guardian.

V dvojposchodovej budove v parku sa v čase vypuknutia požiaru nachádzalo viac ako 300 osôb. "Ľudia uviazli v pasci, pretože sa zrútila dočasná konštrukcia zariadenia v blízkosti vchodu, čo im sťažilo únik," uviedol jeden zo svedkov.

Na záberoch bolo vidieť, ako hasiči odstraňujú trosky budovy, ktorá sa podľa miestnych médií využívala na bowling, motokáry a trampolíny. Likvidácia požiaru trvala takmer hodinu, pričom zranených prevážal do nemocnice približne tucet sanitiekPríčina požiaru je predmetom vyšetrovania. Predstavitelia hasičského zboru uviedli, že išlo zrejme o skrat. Telá mŕtvych boli silne spálené, čo sťažuje ich identifikáciu. Polícia uviedla, že majiteľa zábavného parku obviní z nedbanlivosti.

Indický premiér Naréndra Módí vyhlásil, že ho požiar v Rádžkote "veľmi zarmútil". Dodal, že "myslí na tých, ktorí prišli o svojich blízkych a modlí sa za zranených"Požiare sú v Indii časté v dôsledku zlých stavebných postupov, preľudnenia a nedodržiavania bezpečnostných predpisov. V roku 2016 zahynulo v juhoindickom štáte Kérala po veľkom výbuchu počas zakázaného ohňostroja viac ako 100 ľudí.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy