Jasno
19°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Polícia rieši podvody so vstupenkami na MS v hokeji za dva milióny
Zdielať na

Polícia rieši podvody so vstupenkami na MS v hokeji za dva milióny

PRAHA / Polícia rieši predaje podvodných lístkov na hokejové majstrovstvá. Škoda prevyšuje dva milióny českých korún, čo je viac než 80-tisíc eur.

Českí policajti riešia prípady falošných vstupeniek, ktoré si zakúpili fanúšikovia hokejových majstrovstiev. Doteraz v Prahe odhalili približne 600 podvodných vstupeniek, v Ostrave 63. Polícia uviedla, že vzniknutá škoda prevyšuje až dva milióny českých korún, teda viac než 80-tisíc eur.

Dvaja muži sa priznali

Kriminalistom sa podarilo počas posledných dní objasniť viaceré prípady sériového predaja lístkov. Odhalili dvoch mužov z Prahy, ktorí predávali falošné vstupenky na aktuálne prebiehajúce hokejové majstrovstvá, ktorí si podľa polície mohli celkovo zarobiť až 400-tisíc českých korún. Obaja sa k činu priznali.

​Tretí si predajom zarábal dlhé roky

V Juhočeskom kraji zase odhalili muža (24), ktorý si podvodmi zarábal niekoľko rokov. Predával falošné vstupenky na hokejové zápasy, ale aj na mnohé iné športové a kultúrne podujatia. Podľa polície podviedol aj záujemcov o vstupenky na koncerty kapiel Depeche Mode a Rammstein.

Obvinený si založil na sociálnej sieti viacero profilov, ktoré využíval na komunikáciu so zákazníkmi. "Svojím konaním spôsobil škodu vo výške 18-tisíc korún. Financie použil pre svoju potrebu. Policajtom sa priznal. Uviedol, že svoje konanie ľutuje," informuje hovorkyňa moravskosliezskej polície Pavla Jiroušková s tým, že muž môže vo väzení môže stráviť až dva roky.

"Od začiatku konania majstrovstiev sveta v hokeji sme zatiaľ v Ostrave zaznamenali 63 prípadov vstupeniek, s ktorými sa diváci nedostali do haly na zápas. Škoda je okolo 160-tisíc korún. Poškodení nakupovali na internetových inzertných portáloch, ale tiež cez sociálne siete. V niektorých prípadoch im lístky po zaplatení neboli ani dodané," dodala Jiroušková.

Trojica mužov je obvinená z trestného činu podvodu. Policajti vyzývajú fanúšikov k opatrnosti najmä pri blížiacich sa najatraktívnejších zápasoch.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy