Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Dievčatko (†12) zachránilo päť životov. Darovalo orgány!
Zdielať na
Zahraničie

Dievčatko (†12) zachránilo päť životov. Darovalo orgány!

Zdroj: Facebook Karis Darling

Po svojej smrti zachránila 5 ľudských životov. Podarilo sa to 12-ročnému dievčatku z Británie. Jej rodičia sa totiž rozhodli, že dajú súhlas na darovanie orgánov. Karis May Darlingová by si to vraj priala. Dnes je hrdinka, vďaka ktorej žijú piati ľudia. Informoval o tom Daily Mail.

Dievčatko zomrelo v máji na zápal mozgových blán. Pre je rodičov to bol obrovský šok. Podľa ich slov im totiž Karis zomierala priamo pred očami. K lekárovi išli kvôli bolesti uší. Ani ich len nenapadlo, že z takej nevinnej choroby by mohla dcérka zomrieť. Odborníci jej  však pomôcť nedokázali. 

Karis bolo dievča s veľkým srdcom. Milovala spev, tanec a pomoc. V Británii je dnes známa ako malá pomocníčka. Podľa slov jej otca ju nič netešilo viac ako pomoc. Práve to bol dôvod, prečo sa rodičia rozhodli darovať jej srdce, pečeň, obličky a pankreas.

Pomohli tým piatim rodinám. Srdce Karis zachránilo život dievčaťu, ktoré zúfalo čakalo na darcu. Jedna časť pečene zachránila malé dievčatko a druhá mladého chlapca. Obličky zachránili dievčinu a ďalšieho muža, ktorý bol posledných desať rokov na dialýze.

Rodičia dievčaťa založili na jej počesť nadáciu, ktorá nesie jej meno. Pomáha deťom, ktoré nemajú peniaze. Vďaka tejto nadácii sa majú prístup k divadelným či športovým aktivitám. 

Facebook Karis Darling

Facebook Karis Darling

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy