Zatiahnuté
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Matka nechala svojho dieťa v parku. Za vraždu si vypočula trest
Zdielať na

Matka nechala svojho dieťa v parku. Za vraždu si vypočula trest

VIRGÍNIA / Na 32 rokov väzenia odsúdili vo Virgínii ženu, ktorá pred vyše dvadsiatimi rokmi zabila svoje narodené dieťa. Prípad patril dlho medzi tie nevyriešené. Vrahyňu vypátrali až na základe testov DNA.

Chrisman plakala, keď počúvala, ako ju v súdnej sieni obhajuje priateľka aj mama, že je dobrým človekom, aj dobrou matkou. V čase, keď zavraždila svoje vlastné práve narodené dieťa mala už doma dvojročnú dcérku. Ďalšie dieťa sa jej narodilo rok po jej hroznom čine. Chlapčeka, ktorého úrady po objavení pomenovali Daniel, však uprostred januára nemilosrdne pohodila v parku a vydala ho napospas smrti. "Zobrať bábätko, zabaliť ho do pár diek a nechať v lese. To sa predsa nedá ospravedlniť," uviedol správca parku Ed Jones. 

Zmrznuté telo novorodenca objavil vtedy iba 11-ročný chlapec. Ten pred súdom vypovedal tiež. Netajil, že z tohto nálezu má dodnes traumu. Jeho výpoveď prerušili aj slzy.  "Niečo také by nemal nikdy nikto zažiť," povedal svedok Rafael Cabrera.

Matku zavraždeného dieťaťa hľadali roky

Úrady po hrôzostrašnom náleze chlapčeka pochovali. Vyšetrovatelia však dlhé roky nevedeli prísť na to, kto ho má na svedomí. Chrisman sa dostala do ich hľadáčika až potom, ako ju v roku 2020 zadržali v súvislosti s inou trestnou činnosťou. Jej DNA sa zhodovala s tou, ktorú objavili na mieste činu.

V októbri 2020 sa priznala k vražde prvého stupňa. Pred súdom žena vyhlásila, že svoj čin ľutuje. Po vynesení rozsudku pristúpila k otcovi zavraždeného novorodeniatka so slovami, že teraz má, čo chcel.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy