Jasno
18°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Banky už nevykrádajú iba dospelí. Vek týchto zlodejov vás prekvapí
Zdielať na

Banky už nevykrádajú iba dospelí. Vek týchto zlodejov vás prekvapí

Zdroj: TASR

HOUSTON / Policajtom sa podarilo zadržať trojicu podozrivých z bankovej lúpeže. Tá sa odohrala minulý štvrtok a zaujímavosťou je, že podozrivými sú mladí chlapci vo veku 11, 12 a 16 rokov.

Ako uvádza portál TN CZ, trojica lupičov pristúpila s výhražným odkazom k zamestnancovi banky. Dvaja mali na hlavnách kapucne, zvyšný lupič bol nezamaskovaný. Zamestnanec banky predpokladal, že sú ozbrojení, preto im vydal hotovosť v neuverejnenej výške. Páchatelia z miesta činu utiekli. FBI po nich následne výhlásila pátranie a na sociálnej sieti X zverejnila ich fotografie z bezpečnostných kamier.

Dvoch z chlapcov nahlásili na polícii ich rodičia

Tretieho poznali samotní policajti, ktorí už s páchateľom mali dočinenia. V minulosti totiž zasahovali pri bitke, do ktorej bol zapletený. Pri mladíkoch bola nájdená zbraň.

Mladým chlapcom hrozí obvinenie z lúpežného prepadnutia. V prípade odsúdenia im hrozí väzenie pre mladistvých. Texaskí policajti ani sudcovia si takto mladých bankových lupičov nepamätajú. Preverujú možnosť, že mladých chlapcov k prepadu banky prinútila iná dospelá osoba. V prípade potvrdenia tohto variantu, im za čin hrozí oveľa nižší trest a mohli by vyviaznuť len s podmienkou. V Texase je zo zákona za mladistvého považovaný páchateľ vo veku od 10 do 17 rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy