Zatiahnuté
11°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Gábor Boráros opäť prekvapil. Bude zápasiť v Rusku
Zdielať na

Gábor Boráros opäť prekvapil. Bude zápasiť v Rusku

BRATISLAVA / Zápasník MMA Gabriel Borároš už niekoľkokrát na seba upozornil. Na začiatku kariéry svojím talentom i schopnosťou získať si fanúšikov, neskôr podozrením zo stávkového podvodu, pre ktorý dostal stopku. No a najnovšie oznámením o prestupe do organizácie ACA, ktorá patrí čečenskému vodcovi Ramzanovi Kadyrovovi.

​​Svoj prestup do iných zápasníckych vôd oznámil Gábor Boráros už pred pár dňami, aj keď ešte nebol konkrétny. "Mám ponuky, napríklad tá posledná ponuka - požiadali ma - tak to vyzerá, že sa budem biť aj v Rusku," uviedol Boráros. V nedeľu 21. januára už pridal podrobnosti, teda, že to bude ruská organizácia ACA.

Českého novinára venujúceho sa MMA Borárosov prestup prekvapil z viacerých dôvodov, a to nielen preto, že má dlhú pauzu od zápasenia. "Prestupy v tejto situácii, povedzme zo západného sveta do Ruska, nie sú tak časté. A hlavne, Gábor Boráros nedosahuje úroveň, akú majú majú tamojší bojovníci," priblížil český novinár Marián Šustr z denníka Sport. "Väčšinou, a to je môj názor, oni keď tam zoberú nejakého cudzinca, ho zoberú ako potravu pre svojich zápasníkov," doplnil bojovník MMA Attila Végh.

Hlavným problémom ale je, že ACA, v ktorej pôsobí aj ďalší Slovák Tomáš Deák, patrí čečenskému vodcovi Ramzanovi Kadyrovovi. "Komunikáciu so zápasníkmi, najmä so zahraničnými, nevedie Kadyrov sám. Je tam mnoho športových riaditeľov, športových zástupcov, manažérov," ozrejmil Šustr. "Samotný zápasník pozerá s kým ide, za koľko a kde ide. To je celé," doplnil Végh.

S tým, že nespájajme šport a politiku ale nesúhlasia dvaja odborníci na medzinárodnú politiku. A to najmä pri mene Ramzan Kadyrov. "Je to na každom, aby sa rozhodol, či chce participovať na niečom podobnom, alebo nie. Kadyrovov režim je veľmi špecifický," uviedol politológ Emil Aslan. "V Čečensku momentálne je stalinisticko-islamistický režim, absolútne represívne-diktátorsky. To znamená, že nie je to celkom tak, že netreba pozerať na to, kto je vlastníkom," doplnil politický komentátor Grigorij Mesežnikov. 

TV JOJ oslovila aj Gábora Borárosa, no odkázal nám, že čas na vyjadrenie bude mať až o niekoľko dní.

Pozrite si celý rozhovor s novinárom Mariánom Šustrom:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy