Polojasno
17°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Vojna gangov na ulici, 27 mŕtvych!
Zdielať na

Vojna gangov na ulici, 27 mŕtvych!

Najmenej 27 obetí si cez víkend vyžiadala neustávajúca vlna násilia v Mexiku.Sedem mladých ľudí doslova popravili neznámi ozbrojenci v nedeľu na predmestí mexickej metropoly Nezahualcóyotl, informovali noviny La Jornada...

Podľa svedkov muži začali strieľať z troch vozidiel. Telá šiestich mužov a jednej ženy vo veku 16-25 rokov sa našli na chodníku.      

Policajti neskôr našli ešte mŕtvolu ženy, ktorá mala v tele niekoľko strelných rán a jej nahé telo tiež ležalo na ulici.      

Polícia uviedla, že tento incident mohol byť súčasťou vybavovania si účtov medzi súperiacimi gangmi, ktoré v oblasti bojujú o kontrolu trhu s drogami.

Najmenej štyroch mladých mužov vo veku 18-22 rokov zavraždili neznámi ozbrojenci v nedeľu v predajni áut v mexickom meste Ciudad Juárez ležiacom pri hraniciach s USA. Ďalšie tri osoby utrpeli pri útoku zranenia.      

Takisto mladí páchatelia prišli na miesto činu v dvoch nákladných vozidlách. Vystúpili z nich a spustili mohutnú paľbu na obete, ktorými boli zrejme študenti vysokých škôl.      

Na inom mieste Ciudad Juárezu v bezprostrednej blízkosti amerických hraníc niekto zastrelil 50-ročnú ženu, ktorá sa v aute viezla so svojím synom a ďalšou osobou.     

Ciudad Juárez je považované za mesto s jednou z najväčších mier kriminality v Mexiku. Vlani tam došlo k 3100 smrteľným útokom, čo je v priemere deväť útokov každý deň. Tento rok tam bolo hlásených už okolo 300 úmrtí.      

V sobotu bolo najmenej 14 ľudí zabitých pri dvoch samostatných útokoch v nočných kluboch v Guadalajare, druhom najväčšom meste Mexika (šesť mŕtvych), a Ciudad Juáreze (osem obetí).      

Viac ako 500 ľudí v bielom pochodovalo v nedeľu ráno v meste Guadalajara a požadovalo mier. Stovky ľudí protestovali aj v Mexico City proti násiliu v krajine.

Najčítanejšie správy