Zatiahnuté
17°
Bratislava
Júlia, Juliana
22.5.2024
Záhadná smrť poľovníka: Odpojil sa od skupiny, našli ho bez známok života
Zdielať na

Záhadná smrť poľovníka: Odpojil sa od skupiny, našli ho bez známok života

Zdroj: TASR

FRÝDECKO / MÍSTECKO - Polícia pátrala po poľovníkovi, ktorý sa odpojil od kolegov počas poľovačky. Našli ho po niekoľkých hodinách, bez známok života. Ani hodina resuscitácie mužovi nepomohla.

70-ročný poľovník sa od skupiny odpojil okolo 13.00 h, našli ho až po šiestich hodinách. Kolegovia sa ho snažili nájsť, no po márnych pokusoch sa obrátili na políciu. "Niekoľko policajtov pátralo po nezvestnom poľovníkovi, muža napokon našli. Ležal na zemi a nejavil známky života," informovala hovorkyňa Eva Michalíková. Polícia muža začala oživovať a na miesto privolali záchranárov. "K miestu záchranári nemohli prísť a s kompletným vybavením museli vyjsť niekoľko sto metrov v hlbokom snehu do prudkého kopca. Prvú pomoc postihnutému museli na mieste poskytnúť policajti," uviedol hovorca moravskosliezskych záchranárov Lukáš Humpl. 

Snaha oživiť poľovníka bola neúspešná 

Lekári u poľovníka zistili krvné zlyhanie a silné podchladenie. "Posádky ZZS začali rozšírenú resuscitáciu. Muž bol pripojený k zabezpečujúcemu nepriamu masáž srdca, záchranári zaistili dýchacie cesty a umelú pľúcnu ventiláciu. Pre podávanie liekov zaistili vstup do kostnej drene," dodal Humpl. Bolo potrebné zavolať aj záchranársky vrtuľník, ku ktorému pacienta museli dopraviť zhruba dva kilometre.

"Po celú dobu ďalšieho transportu vrtuľníkom prebiehala nepriama masáž srdca a ďalšie úkony. Muž bol odovzdaný tímu urgentného príjmu ostravskej fakultnej nemocnice v stave zlyhania všetkých základných životných funkcií," informoval Humpl. Poľovník v nemocnici napokon zomrel. "Policajti na mieste nezistili žiadne cudzie zavinenie ani žiadne zranenia," dodala policajná hovorkyňa. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy