Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Havária lietadla: Medzi obeťami aj bývalý senátor
Zdielať na

Havária lietadla: Medzi obeťami aj bývalý senátor

Zdroj: TASR/Louie Balukuoff

Bývalý americký republikánsky senátor Ted Stevens je medzi obeťami havárie malého lietadla, ktoré sa zrútilo v pondelok v noci na Aljaške.

Trosky spadnutého 53-ročného stroja v ťažko prístupnom teréne pri Dillinghame spozoroval v pondelok v noci pilot iného lietadla. V čase nehody pršalo, fúkal vietor a bola zlá viditeľnosť.

Stanica citovala Davea Dittmana, bývalého senátorovho asistenta, ktorý tvrdil, že Stevens je medzi mŕtvymi. Dittmann následne vyhlásil, že túto informáciu nemá potvrdenú, iba sa o nej dopočul.

Stanica NBC s odvolaním sa na majora Guya Hayesa z aljašskej Národnej gardy informovala, že tri osoby, ktoré nešťastie prežili, previezli letecky do nemocnice v meste Anchorage. Ďalšie podrobnosti nie sú známe.

Správy o počte pasažierov sa rozchádzajú. Podľa najnovších informácií bolo na palube deväť osôb a päť zahynulo. Iný zdroj uvádzal osem pasažierov a takisto päť obetí.

Na palube lietadla bol aj bývalý šéf Národného úradu pre letectvo a vesmír (NASA) Sean O'Keefe. Bývalý hovorca NASA uviedol, že O'Keefe haváriu prežil. Podľa správ médií boli O'Keefe a Stevens spoločne so synmi na výlete na rybolove. Pri tragickej havárii v roku 1978 zahynula Stevensova manželka, on vtedy nešťastie prežil.

Najčítanejšie správy