Oblačno
13°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Skúsili by ste súťaž v nosení manželiek? Víťazný pár prezradil recept na úspech
Zdielať na

Skúsili by ste súťaž v nosení manželiek? Víťazný pár prezradil recept na úspech

TAPIOBICSKE / V susednom Maďarsku sa zabávali ako za čias starých Vikingov. Zdatní muži súťažili v nosení svojich manželiek. Je to skvelý tip na pohybovú aktivitu čerstvých i menej čerstvých párov. Po strastiplných pretekoch víťazi prezradili, vďaka čomu im to klape.

Techniky sa rokmi vylepšujú

Tak ako za čias Vigingov, aj v tento horúci víkend súťažiaci nesúc si ženu zdolávali priekopy s bahnom či kopy sena na trati dlhej asi 300 metrov. Svoje polovičky zdatní manželia ale už dávno nenosia v náručí. Za roky šampionátu v nosení manželiek vynašli lepšie techniky. "My sme použili estónsku techniku, kedy je manželka na pleciach dolu hlavou a rukami sa drží manžela v páse. Pred pretekom aj po ňom sme sa pobozkali, ale najdôležitejšie zo všetkého je súťažiť s niekým, s kým ste sa rozhodli prežiť celý život a trávite s ním veľa času," prezradili svoj recept na úspech tohtoroční víťazi šampionátu - manželia z Litvy. Tí mali najlepší čas z 15-tich súťažiacich párov.

Spopularizovala ich škandinávska krajina

Preteky v nosení manželiek začiatkom 90-tych rokov oživili vo Fínsku. Obľúbenými sa stali aj v ďalších krajinách a v Maďarsku svetový šampionát v tejto netradičnej disciplíne usporiadali už po štvrtýkrát.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy