Jasno
18°
Bratislava
Florián
4.5.2024
VIDEO: Zúfalý delfínik sa pokúsil utiecť zo zajatia
Zdielať na

VIDEO: Zúfalý delfínik sa pokúsil utiecť zo zajatia

Zdroj: YouTube.com

Takmer pri tom prišiel o život!

Delfín z okinawského akvária Churarami patrí k druhu, ktorý môže v dospelosti dorastať až do dĺžky šiestich metrov. Nemôžeme sa preto čudovať, že sa im v akváriách často žije zle, vzhľadom k malému priestoru pre pohyb a odtrhnutiu od ich bežného životného prostredia.

Video, ktoré natočil americký návštevník akvária, je podľa ochranárov zvierat jasným dôkazom toho, že delfíny trpia natoľko, že sa vo výnimočných situáciách dokonca akoby pokúšajú o samovraždu.

"To prostredie, v ktorom delfín žil, bolo preňho natoľko neprirodzené, že sa v zúfalstve pokúsil vyskočiť. Chcel to celé skončiť. Je to ako keď človek skáče z okna," povedal po pozretí videa aktivista za práva delfínov Ric O´Barry. Tvrdí, že život v nádrži je pre delfíny krutý. Sú bombardovaní neznámymi zvukmi a žijú vo veľkom strese.

Ako informujú novinky.cz, manažér akvária Hidešu Teruja poprel, že by sa Kuru snažil utiecť: "Hral sa v nádrži a náhodou vyskočil von."

Tvrdenie manažéra však podľa mnohých video veľmi nepodporuje. Delfín sa totiž pokúsil vyskočiť len o niečo skôr, kedy jeden z ošetrovateľov vystrašene odskakoval.

;hl=en_US&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="620" height="489">

Najčítanejšie správy