Polojasno
17°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Škandál na lekárskej škole: Správca márnice predával časti ľudských tiel na internete
Zdielať na

Škandál na lekárskej škole: Správca márnice predával časti ľudských tiel na internete

PLAISTOW / NEW HAMPSHIRE / Prestížnou lekárskou školou na Harwarde otriasol morbídny škandál. Správca tamojšej márnice rozpredával časti ľudských tiel, aby si prilepšil k platu. Rodiny ľudí, ktorí venovali telesné pozostatky na výskum, žiadajú exemplárny trest.

"Viete si to predstaviť? Ponúkať na predaj oči a kožu. Je to nechutné, ani nechcem vedieť detaily," vyjadrila sa Paula, dcéra zosnulého. Z márnice zmizlo aj telo 87-ročného Nicka Pichoviča, ktorý si po smrti želal, aby jeho telo poslúžilo na výskumné účely v oblasti medicíny. Jeho telo rodina darovala Harwardu ešte v roku 2019. "Mal o tej inštitúcii vysokú mienku, mal ju na piedestáli. Mysleli sme, že je to bezpečné," vysvetlila dcéra Nicka, Darlene Lynch.

V marci zomrela aj Nickova manželka a mala podobné prianie ako on. Aj jej telesné pozostatky sa z márnice stratili. Dcéry teraz ľutujú, že rodičov nedali spopolniť, ako pôvodne zamýšľali. "Rodičia im dôverovali. Verili vo výskum, ktorý robia, preto im ponúkli svoje telá," uviedla Paula.

Rodinám hrozný incident oznámilo vedenie Harwardu. Zostali zdrvené. Správca márnice ukradol časti telesných pozostatkov viacerých ľudí a ponúkol ich na predaj na internete. Zarobil si tak desaťtisíce dolárov. Pred súdom sa bude zodpovedať za hanobenie mŕtvych.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy