Skoro jasno
22°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Paroubek nešetril podpásovkami
Zdielať na
Zahraničie

Paroubek nešetril podpásovkami

Zdroj: SITA/Ľudovít Vaniher

V dueli dominovala irónia, sarkazmus i symbolické podpásové údery

Debata tak ostro kontrastovala s nudnou diskusnou reláciou v TV Prima, kde rivali v nedeľu viedli skôr než debatu striedavo dva monológy. Včerajší, predposledný z radu celkovo štyroch duelov naznačil, v akej rovine by sa mohol niesť posledný ostrý stret Paroubka s Nečasom vo štvrtok večer v štúdiu Českej televízie – teda iba 17 hodín pred otvorením volebných miestností.

Predseda českých socialistov sa pokúsil politického soka z ODS v rozhlasovom štúdiu skoliť poznámkou, že Nečas ešte ako minister práce a sociálnych vecí podozrivo štedro odmeňoval svoju sekretárku Janu Nagyovú.

Petr Nečas reagoval pohotovo a nálepku, že je "lovcom sekretárok" odmietol narážkou, že Jiří Paroubek "ulovil" tlmočníčku. Terajšia, v poradí druhá manželka šéfa ČSSD, v minulosti, keď bol Paroubek ministrom pre miestny rozvoj, pracovala pre tento rezort ako tlmočníčka.

Predvolebná debata na vlnách Českého rozhlasu sa okrem otázok programov strán točila často aj okolo detailov, napríklad, čo si má politik vybaviť pod pojmom "obyčajný človek".

Paroubek konštatoval, že to je každý, kto sa nepovažuje za niečo viac a kto nevolí ODS. Nečas na to reagoval kritikou Paroubka, ktorému vytkol drahé obleky a návštevu drahej reštaurácie v hoteli Kempinski.

Zdielať na

Najčítanejšie správy