Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Pátranie po nezvestných manželoch v Tatrách: Svojim deťom zanechali odkaz
Zdielať na

Pátranie po nezvestných manželoch v Tatrách: Svojim deťom zanechali odkaz

VYSOKÉ TATRY / Poľskom otriasa záhadný prípad manželského páru z Varšavy. Dvojica odišla zo svojho bydliska a nechala doma dve deti, ktorým odkázali, že si v živote poradia sami. Stopy pritom začali viesť na Slovensko. V prípade obvinenia by dvojici hrozil až trojročný pobyt za mrežami.

Aneta a Adam Jagloví. Manželský pár, ktorý odišiel z domu v noci zo soboty, 20. mája, na nedeľu. Jediné, čo po nich ostalo, bol list, ktorý nechali na rozlúčku. "Chlapci, ste šikovní. V živote si poradíte. Sme na vás hrdí," píše sa v úryvku z listu na rozlúčku. Tieto slová adresovali svojim synom, ktorí majú len 14 a 17 rokov. Okamžite sa tak po dvojici spustilo pátranie, nasadený bol dokonca aj vrtuľník. Stopa po čase viedla na slovenskú stranu Tatier. Poľskí policajti tak kontaktovali slovenských kolegov.

"Hliadky OO PZ Ždiar a OO PZ Vysoké Tatry na základe tejto žiadosti v súčinnosti s Horskou záchrannou službou Vysoké Tatry vykonali previerky k pohybu a pobytu poľského manželského páru," informovala hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová. Pátranie políciu zaviedlo konkrétne do obce Ždiar, kde sa pár objavil v utorok, 23. mája, vo večerných hodinách. Dvojica mala ísť údajne zo Zakopaného a skončiť v slovenskom penzióne. Štáb TV JOJ sa skontaktoval aj so samotným majiteľom, ten mu mimo záznam povedal, že šlo o slušných ľudí.

Dvojica vzbudila podozrenie takým spôsobom, že majiteľovi neodovzdali doklady totožnosti. Samotný majiteľ kontaktoval políciu po tom, čo sa o správe zmiznutia dvojice dozvedel z médií. "Vykonanými previerkami bolo potvrdené, že manželský pár prespal jednu noc v ubytovacom zariadení v obci Ždiar, nasledujúci deň sa manželia vozidlom poľskej taxislužby odviezli na hraničný priechod Lysá Poľana, odkiaľ odišli na doposiaľ neznáme miesto," uviedla ďalej Ligdayová.

V prípade, že by ste dvojicu spoznali, kontaktujte políciu na linke 158. 49-ročného Adama spoznáte aj podľa toho, že na pravú nohu kríva a má na ľavej ruke tetovanie. Špecifickým znakom jeho manželky Anety je taktiež tetovanie na ľavej ruke vyobrazujúce pantera.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy