Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Po páde lietadla boli nájdené deti, medzi nimi aj 11-mesačné bábätko
Zdielať na

Po páde lietadla boli nájdené deti, medzi nimi aj 11-mesačné bábätko

BOGOTA / Akoby zázrakom prežili štyri deti haváriu malého lietadla, pri ktorej zahynuli všetci dospelí. V džungli na juhu Kolumbie ich zachránili vojaci.

K leteckému nešťastiu došlo pred vyše dvoma týždňami a zahynuli traja ľudia, vrátane pilota. Nažive zostali iba deti vo veku od 11 mesiacov do 13 rokov a preukázali aj mimoriadnu vynachádzavosť. Namiesto zúfania si v džungli vytvorili provizórne útočisko a živili sa ovocím, ktoré našli. Vojaci ich vypátrali po rozsiahlej záchrannej akcii aj vďaka špeciálne vycvičeným služobným psom.

V pralese na juhu Kolumbie boli nájdené štyri deti, vrátane 11-mesačného miminka, s ktorými pred viac ako dvoma týždňami spadlo malé lietadlo. V stredu o tom informoval kolumbijský prezident Gustavo Petro. Dospelí cestujúci, vrátane matky detí, pád Cessny 206 neprežili, píše agentúra AFP. "Po náročnom pátraní našej armády sme našli štyri živé deti, ktoré sa stratili po leteckom nešťastí v Guaviare. Je to radostná správa pre celý národ," uviedol kolumbijský prezident na Twitteri. 

O tom, čo sa po páde lietadla stalo, stále panuje rad nejasností. Džungľa je v tejto odľahlej oblasti veľmi hustá a nebezpečná a pátranie sťažovali až 40 metrov vysoké stromy, silný dážď i prítomnosť divokých zvierat. Vrtuľníky kolumbijského letectva pri pátraní z reproduktorov nad pralesom vysielali odkaz deťom od ich babičky. Tá v nahrávke svojim vnúčatám hovorila, že po nich bolo vyhlásené pátranie a žiadala ich, aby zostali na mieste.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy