Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Dva dni hľadali 8-ročného chlapca v lesoch. Vďaka tomuto prežil
Zdielať na

Dva dni hľadali 8-ročného chlapca v lesoch. Vďaka tomuto prežil

MICHIGAN/USA / Iba osemročný chlapec sa stratil rodičom počas táborenia v lese. Zatúlal sa pri hľadaní dreva na oheň. Záchranárom trvalo dva dni, kým dieťa v lese americkom štáte Michigan objavili. Prežiť sa mu podarilo vďaka svojej úžasnej vynaliezavosti.

Osemročný chlapček Nante sa stratil v odľahlej a kopcovitej oblasti parku Porcupine Montains. Keď boli rodičia po jeho hľadaní zúfalí, zavolali záchranárov a dobrovoľníkov. Do pátrania sa pustilo viac ako 150 ľudí. "Bol to veľmi náročný terén, vozidlo sme tam nedostali, museli sme ho prehľadať peši," opísal záchranár Darian Reed.

Spočiatku neboli vyhliadky optimistické. Terén bol náročný, noci chladné, v niektorých úsekoch sa ešte držal sneh. A práve ten paradoxne chlapčeka zachránil. Došlo mu, že ho rodičia pôjdu hľadať, preto urobil do snehu hlboké stopy. Záchranárom bolo ihneď jasné, že nepochádzajú od zvieraťa. Okrem toho roztopený sneh pil, keď bol smädný. Podarilo sa mu nájsť padnutý strom, ktorý mu poslúžil ako prístrešok. Aj vďaka tomu zvládol pobyt v divočine bez väčších následkov. Našli ho asi tri kilometre od miesta táborenia. "Silno sme sa objali a opýtal som sa ho, či je v poriadku. Čudoval sa, prečo by nemal byť a povedal, že je pripravený ísť domov," uviedol rodinný priateľ Eli Talsma.

Duchaplné správanie sa chlapca ohúrilo aj skúsených zálesákov. Rodičom odporúčajú, aby počas výletov obliekli deťom výrazné oblečenie a dobré je aj to, keď bude mať každý pri sebe píšťalku.



Súvisiace články

Najčítanejšie správy