Oblačno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Mississippi zasiahlo tornádo, hlásené sú rozsiahle škody
Zdielať na

Mississippi zasiahlo tornádo, hlásené sú rozsiahle škody

MISSISSIPPI / Vidiek amerického štátu Mississippi zasiahlo v noci z piatku na sobotu tornádo, ktoré spôsobilo zranenia a rozsiahle materiálne škody vrátane prerušenia dodávok elektrickej energie v dôsledku strhnutého vedenia, informovala v sobotu agentúra AP.

Vyčíňajúci živel sprevádzalo intenzívne krupobitie. Meteorológovia v meste Jackson potvrdili prítomnosť tornáda, pričom viaceré mestá v regióne hlásia materiálne škody. Úradujúci starosta Rolling Fork Eldridge Walker vyhlásil, že jeho mesto je bez elektrickej energie. Záchranári sa snažia odviezť zranených do nemocníc, ale starosta zatiaľ nevedel upresniť, koľko ľudí potrebuje lekársku pomoc. 

Miestny úrad šerifa hlási úniky plynu a prípady občanov, ktorí uviazli v troskách svojich príbytkov. Niektorí príslušníci policajného zboru sú nezvestní. Agentúra pre krízové situácie v Mississippi otvorila pre občanov viaceré útočiská pred búrkami.

23 obetí

Najmenej 23 ľudí prišlo o život v americkom štáte Mississippi, keď ho v noci na sobotu zasiahlo viacero tornád a silné búrky, ktoré zničili početné budovy a spôsobili výpadky elektriny. Štátny úrad pre mimoriadne situácie uviedol, že najmenej štyria ľudia sú nezvestní a desiatky ďalších utrpeli zranenia. Očakáva tiež, že sa bilancia obetí zvýši. Bez dodávok elektriny sa ocitli desaťtisíce obyvateľov štátov Mississippi, Alabama a Tennessee. "Silné tornáda v noci na dnes zabili najmenej 23 obyvateľov Mississippi. Vieme, že mnohí ďalší sú zranení. Pátracie a záchranné tímy sú stále aktívne," uviedol guvernér Tate Reeves.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy