Jasno
18°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Ruska presviedčala svojho muža, aby vo vojne znásilňoval Ukrajinky
Zdielať na

Ruska presviedčala svojho muža, aby vo vojne znásilňoval Ukrajinky

Zdroj: Blesk.cz/Vkontakte

MOSKVA / Ruska dala svojmu manželovi, ktorý bojoval vo vojne na Ukrajine, povolenie na znásilňovanie ukrajinských žien. Jej konanie bolo vyhodnotené ako porušovanie zákona a následne ju zaradili na zoznam národne aj medzinárodne hľadaných osôb.

​Správu o podpore násilia zverejnila Ukrajinská bezpečnostná služba ešte v apríli, teda v čase, keď ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj obvinil ruských vojakov zo sexuálneho násilia páchanom na civilistoch, vrátane detí. Na nahrávke počuť, ako žena presviedča svojho manžela, aby Ukrajinky znásilňoval. Nariadené má od nej len dve veci, a to používať ochranu a nehovoriť jej o tom.

Podľa Rádia Sloboda ide o Romana a Oľgu Bykovských, ktorí spolu majú 4-ročného syna. Roman slúži v 108. výsadkovej brigáde. Oľge podľa UBS hrozí trest odňatia slobody až na dvanásť rokov, pretože podľa výsledkov vyšetrovania porušila článok 27.2 Dohovoru o ochrane civilného obyvateľstva počas vojny a Ženevských konvencií. Zrušila si účty na sociálnych sieťach a odmieta komunikovať s novinármi.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy