Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Donald Trump bude na prezidenta USA zrejme kandidovať aj v roku 2024
Zdielať na

Donald Trump bude na prezidenta USA zrejme kandidovať aj v roku 2024

Zdroj: SITA

WASHINGTON / Najbližší tím bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa diskutuje o tom, že 14. novembra odštartuje Trumpovu prezidentskú kampaň. V piatok, 4. novembra, to napísal americký spravodajský portál Axios. Odvolal sa na tri dobre informované zdroje.

Trump vo štvrtok jasne naznačil, že by sa mohol opätovne uchádzať o post šéfa Bieleho domu. "Aby bola naša krajina úspešná, bezpečná a slávna, budem veľmi, veľmi, veľmi pravdepodobne znova kandidovať," vyhlásil na mítingu v štáte Iowa. Na pláne má štyri, ktoré za päť dní absolvuje v rámci podpory republikánskych kandidátov v "priebežných" voľbách.

Trump vo štvrtok večer zároveň zopakoval svoje nepodložené tvrdenie, že v roku 2020 prehral v prezidentských voľbách s Joeom Bidenom pre rozsiahle podvody. Voľby známe ako "midterm elections" sa konajú v polovici funkčného obdobia úradujúceho prezidenta. Američania v nich v utorok 8. novembra rozhodnú okrem iného o rozdelení síl v americkom Kongrese a guvernéroch kľúčových štátov. Výsledky volieb bude smerodajné pre politickú situáciu v USA do najbližších volieb prezidenta v roku 2024.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy