Zatiahnuté
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Dvaja vojaci v Rusku začali počas výcviku strieľať po ostatných vojakoch. Zabili 11 z nich
Zdielať na

Dvaja vojaci v Rusku začali počas výcviku strieľať po ostatných vojakoch. Zabili 11 z nich

RUSKO / Ruské ministerstvo obrany v sobotu, 15. októbra, informovalo, že dvaja vojaci-dobrovoľníci spustili na vojenskej strelnici, ležiacej neďaleko hraníc s Ukrajinou, paľbu na iných vojakov, pričom 11 z nich zastrelili a 15 ďalších zranili. Následne boli útočníci zastrelení. S odvolaním na vyjadrenie ruského ministerstva zahraničných vecí o tom informuje agentúra AP.

Ruský rezort obrany uviedol, že k streľbe došlo v Belgorodskej oblasti, ležiacej na juhozápade Ruska, pri hraniciach s Ukrajinou. Dodal, že dvaja dobrovoľníci začali strieľať na iných vojakov počas nácviku streľby do terča. Útočníci boli zastrelení. Ministerstvo označilo incident za teroristický útok.

Gubernátor Belgorodskej oblasti Viačeslav Gladkov na sociálnej sieti Telegram napísal, že pri útoku nezahynuli žiadni civilisti. Podľa poradcu kancelárie ukrajinského prezidenta, Olexija Arestovyča, pochádzali útočníci z Tadžikistanu a paľbu spustili po tom, čo sa s ostatnými dobrovoľníkmi pohádali pre náboženstvo. Ruský rezort obrany potvrdil, že útočníci pochádzali z nemenovanej krajiny patriacej do Spoločenstva nezávislých štátov (SNŠ), ktoré združuje deväť bývalých sovietskych republík a patrí doň aj Tadžikistan. Agentúra Reuters ale upozorňuje, že Arestovyčove vyjadrenia sa jej zatiaľ nepodarilo nezávisle overiť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy