Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Rus priplával do Estónska na paddleboarde. Nelegálne prekročil hranice, keď utekal pred mobilizáciou
Zdielať na

Rus priplával do Estónska na paddleboarde. Nelegálne prekročil hranice, keď utekal pred mobilizáciou

TALIN / Estónska pohraničná stráž zadržala 38-ročného občana Ruskej federácie, ktorý nelegálne prekročil hranice z dôvodu mobilizácie vyhlásenej v Rusku. Informovala o tom estónska verejnoprávna televízia ERR.

Ruského občana zadržali v pondelok ráno, keď ilegálne prekročil estónske hranice pri ústí rieky Narva. Muž tento čin spáchal z dôvodu mobilizácie vyhlásenej v Rusku. Ešte v ten deň ho poslali naspäť do Ruska.

Príslušníci pohraničnej stráže zistili, že muž nelegálne prekročil hranicu na nafukovacom paddleboarde v noci približne o 1:00. Okamžite spustili pátranie, do ktorého bolo zapojených niekoľko ďalších hliadok, vrátane psov.

Rusa zadržali približne o 4:30. V rámci správneho konania mu uložili pokutu a poslali ho naspäť do vlasti. "Povedal, že sa nemôže vrátiť do Ruska, pretože ho tam zmobilizujú,“ vyhlásil šéf pohraničnej stráže Egert Belitšev.

Obmedzenie vstupu ruských občanov do Estónska je podľa Belitševa opodstatnené predovšetkým morálnymi dôvodmi. "Nie je rozumné a morálne správne, že keď Rusko bombarduje Ukrajinu, ruskí občania si sem môžu ísť oddýchnuť a nakupovať. Dúfame, že s cieľom podporiť Ukrajinu tak čoskoro urobia aj ostatné európske krajiny," povedal Belichev.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy