Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Pred zápasom Slovan-Ferencváros: Nasadili jednotky z celého Maďarska, psovodov aj špeciálne jednotky
Zdielať na

Pred zápasom Slovan-Ferencváros: Nasadili jednotky z celého Maďarska, psovodov aj špeciálne jednotky

BUDAPEŠŤ / Futbalisti a manažéri oboch klubov majú dobrý vzťah, takzvaní hooligans z oboch strán si myslia niečo, čo so športom nemá nič spoločné. Kým sa v utorok, 19. júla, ulicami Budapešti ozývali vulgarizmy na adresu Slovana, chuligáni v belasých tričkách sa pred zápasom po vystúpení z autobusu predviedli rovnako.

Na zápas Ferencváros Budapešť a Slovan Bratislava do Budapešti prišli policajti z celého Maďarska. Ozbrojení muži zákona sa postupne presúvali na vytýčené body, nechýbali ani psovodi, špeciálne jednotky, jazdci, ale aj naši slovenskí policajti, ktorí sa riadili príkazmi maďarskej polície. Obrovský štadión v Budapešti otvorili pre fanúšikov krátko po pol šiestej. 

Zo strany domácich fanúšikov sa vchody postupne plnili. Z druhej strany arény očakávali Ultras zo Slovana, tých sprevádzala po diaľnici kolóna policajtov. Po príchode do Budapešti, slovenské autobusy odstavili na priľahlom parkovisku a fanúšikov odprevadili pod dozorom do sektoru hostí. Futbalová aréna v tom momente doslova zahučala vzájomným, v úvodzovkách povedané, pozdravom. 

"Prišli kolegovia a pomôžu nám zabezpečiť zápas a jeho priebeh. Samozrejme, na Slovensko prídu tiež maďarskí policajti, aby pomáhali s bezpečnosťou. Žiaľ, v utorok, 19. júla, sa stal večer incident v tejto súvislosti. Hovorím o ataku proti autobusu slovenských fanúšikov. Fanúšikovia hádzali kamene na autobus a počas toho sa jedno okno rozbilo. Rád by som vás informoval, že kolegovia z Budapešti chytili v stredu, 20. júla, troch páchateľov. Dúfam, že to bol ojedinelý incident a dúfam, že uvidíme dobrý zápas. Diplomaticky sa vyjadrím, že nech zvíťazí lepší," povedal riaditeľ maďarskej NAKA, Jeney Áron.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy