Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Elon Musk ukončil zmluvu o kúpe sociálnej siete Twitter. Spoločnosť ho chce žalovať
Zdielať na
Zahraničie

Elon Musk ukončil zmluvu o kúpe sociálnej siete Twitter. Spoločnosť ho chce žalovať

Zdroj: SITA

BRATISLAVA / Šéf Tesly Elon Musk v piatok, 8.júla, oznámil, že zruší svoju ponuku na prevzatie firmy Twitter prevádzkujúcej mikroblogovaciu sieť za 44 miliárd dolárov. Twitter totiž podľa neho neposkytol dostatok informácií o počte falošných účtov. Spoločnosť Twitter reagovala vyhlásením, že bude Muska žalovať a žiadať, aby dohodu o kúpe dodržal.

Twitter by mohol žiadať poplatok v sume jednej miliardy dolárov za zrušenie akvizície. Zdá sa ale, že firma je pripravená bojovať o dokončenie akvizície, ktorú jej vedenie schválilo a generálny riaditeľ Twitteru Parag Agrawal chce zrealizovať.

V liste vedeniu Twitteru Muskov právnik Mike Ringler uviedol, že jeho klient sa takmer dva mesiace snažil o získanie údajov na posúdenie počtu falošných účtov na mikroblogovacej sieti. "Twitter nedokázal alebo odmietal poskytnúť tieto informácie. Niekedy Twitter ignoroval žiadosti, niekedy ich odmietol z dôvodov, ktoré sa javia ako neopodstatnené, a niekedy tvrdil, že žiadosti vyhovel a pritom Muskovi poskytol neúplné alebo nepoužiteľné informácie," konštatuje sa v liste.

Hodnota akcií Twitteru v piatok, 8.júla, klesla o 5 percent na 36,81 dolára za kus, čiže podstatne pod úroveň 54,20 dolára za kus, ktorú by mal zaplatiť Elon Musk v rámci akvizície. Akcie Tesly v piatok stúpli o 2,5 percenta na 752,29 dolára za kus. Po zatvorení obchodovania na burze a zverejnení správy, že Musk sa chystá zrušiť akvizíciu, oslabovanie akcií Twitteru pokračovalo a akcie Tesly naďalej rástli.

Zdielať na

Najčítanejšie správy