Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Sériový vrah: V jeho dome našli už desať tiel a lebku
Zdielať na
Zahraničie

Sériový vrah: V jeho dome našli už desať tiel a lebku

Zdroj: TASR/AP Photo/Cleveland Police Department

Dom násilníka Sowella je posiaty mŕtvolami - štyri telá našli na dvore a šesť v dome, vrátane pivnice

Úrady prehľadali Sowellov zapáchajúci pozemok s domom za pomoci ťažkej techniky a policajných psov. Štyri telá našli na dvore a šesť v dome, vrátane pivnice. Objavili aj lebku zabalenú do papierovej tašky, ktorá by mohla patriť 11. obeti. Podľa vyšetrovania päť z obetí boli černošské ženy, ktoré boli uškrtené.

TASR/AP Photo/The Plain Dealer, John Kuntz

Sowella cez víkend polícia zatkla pre znásilnenie. Znásilnená žena uviedla, že muž ju pozval na drink, pričom následne sa rozzúril a priškrtil ju predlžovacím káblom. Keď policajti prišli do jeho domu, našli na poschodí dve rozkladajúce sa telá ležiace na dlážke.

Z domu sa už dlhšie šíril zápach, predpokladalo sa však, že pôvodcom zápachu bol vedľajší obchod s údeninami. Sowell si odsedel vo väzení 15 rokov za znásilnenie tehotnej ženy, prepustili ho v roku 2005. V 70. a 80. rokoch slúžil v armáde. Polícia ho zatiaľ obvinila z piatich vrážd, ako aj zo znásilnenia, únosu a napadnutia.

Vznesenie ďalších obvinení sa očakáva po identifikácii ďalších obetí. "Zdá sa, že mal nenásytnú túžbu, ktorú si potreboval naplniť," uviedol clevelandský policajný šéf Michael McGrath novinárom. Polícia chce v rámci pátrania dom obvineného rozobrať do základov.

Zdielať na

Najčítanejšie správy