Jasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
TV JOJ pomáha: Na Ukrajinu smeruje kamión so zásobami pre siroty
Zdielať na

TV JOJ pomáha: Na Ukrajinu smeruje kamión so zásobami pre siroty

BRATISLAVA / Na Ukrajinu smeruje kamión, plný nevyhnutných zásob pre tamojšie osirotené deti. Iniciatíva TV JOJ sa rýchlo rozrástla, humanitárna pomoc ešte dnes dorazí na hranice.

Už od siedmej ráno ľudia nakladajú tovaru do rozľahlého kamiónu, pomôže deťom od štyroch mesiacov do štyroch rokov. Celé to začalo reportážou Mariky Dulaiovej o Ukrajincoch, ponúkajúcich útočisko utekajúcim krajanom v meste Jasiňa. Nakoniec sa k nim dostali aj tí najmenší a práve na nich je táto pomoc mierená.

"Najzákladnejšie bolo mlieko a toaletný papier, zháňali sme všetko, čo deti potrebujú," uviedla reportérka Marika Dulaiová. Pomoc dostala zo všetkých strán, preto bude kamión po ceste naberať ďalšie zásoby. Zastaví sa v Banskej Bystrici, Levoči, Prešove a Michalovciach.

Svoju úlohu v tomto projekte zohrala aj Nadácia TV JOJ. "Dobrí ľudia sa nájdu všade, keď sme sa dozvedeli, že ide o humanitárnu pomoc, kamión sa nám podarilo vybaviť veľmi rýchlo. Za pár minút bola preprava vyriešená," povedala Natália Konečná Báreková.

Pomohla aj firma J&T, ktorá asistuje Ukrajincom už od začiatku vojny. "Poskytujeme humanitárnu pomoc, no v neposlednom rade sa zaoberáme hľadaním ubytovania pre maminky s deťmi," prehlásila jej zástupkyňa Miroslava Šemberová.

Nejde ale len o potraviny či každodenné potreby, Ukrajina má núdzu aj o medicínske prostriedky. "Tamojší lekári nás oslovili, či pre nich nevieme zohnať liek používaný pri zubných operáciách detí. S pomocou kolegyne Janky Veľasovej a pána profesora Krčméryho ho berieme so sebou," uzavrela Marika Dulaiová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy