Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Mikuláš rozdával darčeky slovenským deťom v Anglicku. Nechýbali ani čert s anjelom
Zdielať na

Mikuláš rozdával darčeky slovenským deťom v Anglicku. Nechýbali ani čert s anjelom

LONDÝN / V anglickom meste Warrington usporiadali pre deti našich krajanov slávnostnú udalosť pod názvom "Zábavný Mikuláš". Napriek pretrvávajúcej celosvetovej pandémii sa v Spojenom kráľovstve, aj vďaka vysokej preočkovanosti obyvateľstva, stále môžu takéto akcie uskutočniť.

Predvianočnú atmosféru si tak užilo 114 detí spolu so 100 dospelými, ktorých druhým domovom sa stala Veľká Británia a to nielen pôvodom zo Slovenska, ale tiež Česka a Poľska. "Nikdy nie je dosť zábavy pre deti, robíme to kvôli nim. Robíme to pre iskierky v ich očiach a aby sme im priniesli tradície, ktoré poznali ich rodičia," povedala nám hlavná organizátorka podujatia Lucia Skýpalová.

Skutočne bohatý program, v ktorom nechýbali rôzne súťaže, maľovanie na tvár, fitness tanec Zumba, diskotéka, či tombola, si prítomní užili naozaj do sýtosti. O výbornú náladu sa postaral "speaker" Martin Rybka a hostia sa mohli občerstviť našimi tradičnými nápojmi alebo si pochutnať na klobáskach a koláčoch. Samozrejme vyvrcholením podujatia bolo stretnutie s Mikulášom, ktorý prišiel aj so svojimi pomocníkmi čertom a anjelom.

​Spoločné fotografie a mikulášske darčeky zo slovenského obchodu "Včielka Maja" vo Warringtone vykúzlili ratolestiam našich rodákov radosť a úsmev na tvári. Táto vydarená akcia len potvrdila, že slovenské tradície a zvyky sú súčasťou života krajanov žijúcich a pracujúcich za kanálom La Manche.

Najčítanejšie správy