Jasno
14°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Nádejnému kupcovi hrobky nad Marylin Monroe chýbajú peniaze
Zdielať na
Zahraničie

Nádejnému kupcovi hrobky nad Marylin Monroe chýbajú peniaze

Včera túto hrobku predali za sumu 3,2 milióna eur

Anonymný kupec zvíťazil v tvrdom boji o hrobku vo Westwood Village Memorial Park v Los Angeles, kde v roku 1962 pochovali hviezdu strieborného plátna, ktorá zomrela vo veku 36 rokov pravdepodobne na predávkovanie barbiturátmi.

Dražba na internetovom portáli eBay pritiahla celosvetovú pozornosť a vďaka 17 záujemcom sa vyvolávacia cena 500.000 dolárov (viac ako 355.000 eur) vyšplhala do miliónových výšok. Dražba sa začala 14. augusta.

Pôvodným majiteľom hrobky bol Monroeovej exmanžel Joe Di Maggio, ktorý ju predal podnikateľovi Richardovi Poncherovi. Ponchera do nej pochovali pred 23 rokmi vo veku 81 rokov. Jeho vdova Elsie Poncherová dúfa, že predajom získa dostatok peňazí, aby splatila hypotéku vo výške 1,6 milióna dolárov (1,14 milióna eur) na dom v Beverly Hills.

Víťaz dražby, ktorého identitu nezverejnili, vycúval potom, ako dostal účet za plánovaný nákup, s tvrdením: "Je mi veľmi ľúto, ale kúpu musím pre platobné problémy zrušiť," uvádza správa.

Zástupca Poncherovej následne oslovil ďalších 11 záujemcov, ktorí ponúkli viac ako 4,5 milióna dolárov (3,14 milióna eur). Nové ponuky môžu predložiť do 24 hodín.

Zdielať na

Najčítanejšie správy