Skoro jasno
12°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Chorvátska polícia stotožnila ženu so stratou pamäte, ktorú našli na ostrove Krk. Má ísť o Danielu z Trenčína
Zdielať na

Chorvátska polícia stotožnila ženu so stratou pamäte, ktorú našli na ostrove Krk. Má ísť o Danielu z Trenčína

CHORVÁTSKO / Chorvátska polícia identifikovala ženu so stratou pamäte, ktorú našli, 12. septembra, na ostrove Krk. Ako sa uvádza vo vyhlásení policajného zboru Prímorsko-gorskokotarskej župy, v spolupráci s verejnosťou, médiami a príslušnými orgánmi v Chorvátsku aj v zahraničí sa ju podarilo identifikovať ako 57-ročnú Slovenku. Jej identitu chorvátskym úradom potvrdila aj slovenská polícia. Ide o ženu z Trenčína, ktorá po Chorvátsku cestovala sama.

Zranenú ženu spozorovali turisti plaviaci sa na lodi

Ležala medzi kameňmi na brehu. "Ona bola dezorientovaná, dehydrovaná, bola tam dva dni, mala stratu pamäti a má ju dodnes," hovorí Slovenska žijúca v Chorvátsku Miriam Kelečič. 

Na miesto boli vyslaní záchranári, ktorí zranenú ženu previezli do nemocnice

"Ona hovorila po anglicky, ich ani nenapadlo, že by korene mohli smerovať na Slovensko," hovorí Kelečič. Keďže pri sebe nemala žiadne doklady a po páde na hlavu stratila pamäť, nikto ani len netušil o koho ide. Až po zverejnení jej fotografií sa začali ozývať desiatky ľudí z celej Európy. Viacerí aj zo Slovenska. "Chorvátska polícia nás oslovila so žiadosťou o spoluprácu, a cestou Národnej ústredne Interpol sme im spoluprácu poskytli," informuje hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová. 

Policajtom sa ozvali jej spolužiaci zo strednej školy, ktorí tvrdili, že ide o pani Danku z Trenčína

"V súvislosti so stotožnením tejto osoby sme zaznamenali niekoľko volaní," informuje hovorkyňa KR PZ Trenčín Danka Adámiková. Práve tieto informácie boli kľúčové. Zistilo sa, že naozaj ide o 57-ročnú Trenčanku. "Je to tá pani Danka z Trenčína, známa šperkárka, ktorá žila aj v Amerike, informácie potvrdila polícia," hovorí Kelečič. 

V momente, ako sa ju podarilo stotožniť, začalo konať aj naše veľvyslanectvo v Chorvátsku

"My sme nechali kontakt, aby nás kontaktovala, ak žiada o pomoc. Čakáme na ňu, či sa ozve," hovorí veľvyslanec SR v Chorvátsku Peter Susko. 

Žena je stále hospitalizovaná v nemocnici

To kedy ju prepustia, nateraz známe nie je. "Teraz s ňou pracujú špecialisti, aby jej vrátili pamäť," hovorí Kelečič. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy