Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Hazardér so životmi! Tak vidia českí policajti slovenského vodiča. V havarovanej dodávke sa viezlo šestnásť ľudí
Zdielať na

Hazardér so životmi! Tak vidia českí policajti slovenského vodiča. V havarovanej dodávke sa viezlo šestnásť ľudí

PRAHA / Jednoducho, hazardovanie so životmi ľudí. Inak sa podľa českej polície nedá nazvať počínanie slovenského vodiča dodávky, v ktorej sa viezlo celkom šestnásť ľudí. Z toho v batožinovom priestore ich bolo trinásť. Dodávka havarovala na diaľnici, časť pasažierov utrpela rôzne zranenia.

Niečo také diaľniční policajti, ktorí už zažili všelijaké situácie, nezažili. Boli zavolaní k nehode, na prvý pohľad vážna, ale nijak nezvyčajná. V miestach, kde sa zužujú pruhy kvôli práci na ceste, havarovala dodávka.

"V mieste dopravného obmedzenia zišiel do krajných zvodidiel vodič dodávky a prevrátil na bok," informovala hovorkyňa polície Jana Kroutilová. Záchranári oživovali ťažko zraneného slovenského vodiča vo veku 69 rokov. Zranili sa aj dvaja spolujazdci. S čím nikto nepočítal boli ďalší ľudia. Niektorí z nich sa nachádzali v nákladnom priestore dodávky. "Na mieste udalosti sme ošetrili celkom šesť osôb. Jednu osobu sme s ťažkým poranením previezli vrtuľníkom do nemocnice v Brne. Ostatných piatich po ošetrení na mieste previezli na urgentný príjem," konštatoval hovorca záchrannej služby, Peter Janáček. "V dodávke, kde okrem vodiča možné prepravovať na prednom sedadle iba dve ďalšie osoby, bolo celkom 16 ľudí," uviedla hovorkyňa polície Kroutilová. A to je, samozrejme, zakázané. Tam, kde má byť náklad sa zmestilo 13 slovenských pasažierov. Podľa policajtov je zázrak, že nehoda nedopadla tragickejšie. "Dopravnú nehodu už prešetrujeme. Vodič vozidla je podozrivý z niekoľkých priestupkov," povedala hovorkyňa Kroutilová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy