Zatiahnuté
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Banderas dostal Cenu prezidenta MFF
Zdielať na
Zahraničie

Banderas dostal Cenu prezidenta MFF

Zdroj: SITA/AP

Antonio Banderas si prevzal z rúk Jiřího Bartošku Cenu prezidenta festivalu

"Celý život som si hral a česká i svetová kinematografia mi mohli byť ukradnuté. Každá tvorba je sebecká, pretože kašle na všetko, a sebectvo by nemalo byť oceňované, pretože to nie je pekná vlastnosť. Aj tak však festivalu za toto ocenenie ďakujem," cituje Švankmajera pri prevzatí ocenenia v dnešnom vydaní denník Právo.

Stovky filmových fanúšikov v piatok privítali najočakávanejšieho hosťa karlovarského filmového festivalu, španielskeho herca Antonia Banderasa. Ten večer vo Veľkej sále hotela Thermal pred premietnutím svojho filmu Letný dážď prevzal z rúk Jiřího Bartošku Cenu prezidenta festivalu.

Spomenul pritom, že toto ocenenie je veľmi osobné. "Málo ľudí na svete vie, že keď začala moja kariéra v Amerike, pricestoval som z Českej republiky. Nakrúcal som tu totiž počas siedmich mesiacov, a to nielen v Prahe, ale aj v Plzni a v Karlových Varoch, seriál o mladom Mussolinim. V tom čase som sa zaľúbil do tejto krajiny, ľudí aj kultúry," cituje Banderasa server www.novinky.cz.

44. ročník MFF sa dnes v noci po deviatich dňoch slávnostným vyhlásením víťazov skončí. Do boja o ceny sa tento rok zaradili aj dva slovenské filmy - v hlavnej súťažnej sekcii snímka Pokoj v duši režiséra Vladimíra Balka a v sekcii dokumentárnych filmov snímka Osadné Marka Škopa.

Zdielať na

Najčítanejšie správy