Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Tyčinky na výter z nosa umyli a predávali znova. Zisk mohol byť použitý na výstavbu luxusného domu podozrivého
Zdielať na

Tyčinky na výter z nosa umyli a predávali znova. Zisk mohol byť použitý na výstavbu luxusného domu podozrivého

Archívne video

INDONÉZIA / V Indonézii zatkli niekoľko zamestnancov farmaceutickej firmy, ktorí po umytí znovu predávali použité tampóny na výter nosa na zistenie koronavírusu. Polícia oznámila, že na letisku v Medan mohlo byť použitými tyčinkami testovaných až 9 000 ľudí. Informoval o tom server BBC.

Štátnej firme Kimia Farma tak hrozí žaloba zo strany pasažierov. Podľa polície sa takto na letisku v Medan podvádzalo od decembra, ale zatiaľ nie je jasné, ako sa na to prišlo. Pasažieri musia mať pred nastúpením letu negatívny test a letisko ponúka možnosť nechať si ho urobiť až na mieste. Letiskoví zamestnanci našli súpravy použitých tampónov k rýchlemu testovanie od firmy Kimia Farma.

Od minulého týždňa je vo väzbe päť jej pracovníkov vrátane manažéra. Sú obvinení z porušenia práva spotrebiteľa. Podľa miestnych médií je k dispozícii svedectvo 23 ľudí a vyšetrovatelia zisťujú, či neboli získané peniaze použité k výstavbe luxusného domu jedného z podozrivých. Hodnota zisku sa odhaduje na 1,8 miliardy rupií .

Kimia Farma sídli v Jakarte a od zverejnenia informácií o prípade v Medan prepustila zamestnancov, ktorí do neho boli zapojení. Sľúbila tiež sprísnenie kontrol.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy