Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Petra Vlhová je vicemajsterkou sveta v kombinácii!
Zdielať na

Petra Vlhová je vicemajsterkou sveta v kombinácii!

Zdroj: SITA

CORTINA D´AMPEZZO / Slovenská lyžiarka Petra Vlhová je vicemjasterkou sveta v alpskej kombinácii. Na majstrovstvách sveta v talianskej Cortine d´Ampezzo skončila druhá za Američankou Mikaelou Schiffrinovou.

Vlhová skončila v Super G, ktoré bolo prvým kolom kombinácie, siedma. Slalom zvládla na výbornú a skončila druhá. Je to jej piata medaila. 

Na prvom mieste v kombinácii v Taliansku sa umiestnila lyžiarska legenda Američanka Mikaela Schiffrinová. Na treťom mieste Michelle Gisinová. Jazdu nedokončilo desať lyžiarok. 

Petra Vlhová so štartovým číslom 26 predviedla predpoludním v superobrovskom slalome solídny výkon a zaradila sa na 7. pozíciu. Na líderku Federicu Brignoneovú z Talianska strácala 4 desatiny sekundy, za priebežne treťou Shiffrinovou zaostávala o 34 stotín sekundy a za piatou Gisonovou o 0,14 s. V popoludňajšom slalome domáca Brignoneová vypadla už na druhej bránke, neskôr Američanka Shiffrinová sa po výbornom výkone dostala na čelo a už ju nikto nepredstihol.

"Povedala by som, že dnes som vybojovala striebro a nie stratila zlato. Mikaela bola dnes perfektná! A môj slalom nebol až taký dobrý. Aj striebro sa však ráta. Už v super G som mohla byť o čosi rýchlejšia, ale rozdiel urobil až slalom," uviedla Petra Vlhová podľa webu Laola1.at.

V súčte časov menej ako sekundu za Shiffrinovou zaostala Gisinová (+0,89 s) a po nej aj Petra Vlhová, ktorá previedla lepšiu slalomovú jazdu ako Švajčiarka a s mankom 0,86 s na víťazku získala striebornú medailu. Obhajkyňa titulu Švajčiarka Wendy Holdenerová bola po super G až štrnásta a v slalome vypadla hneď v úvode trate. Zaujímavosťou je, že Vlhová s Gisinovou za Shiffrinovou zaostali o menej ako sekundu, ďalšie pretekárky mali až viac ako dvojsekundové manko.

"Som veľmi šťastná. Bol to náročný slalom, ale je to pochopiteľné, keďže je to pripravené aj pre mužov. Podmienky boli výborné a medailu so mnou získali dievčatá, ktoré sú silné aj v rýchlostných disciplínach," zneli prvé slová Shiffrinovej po zisku zlata.

Petra Vlhová získala v kariéru už piatu medailu z MS, okrem kompletu z Aare 2019 bola v roku 2017 súčasťou strieborného slovenského družstva v tímovej súťaži. Mikaela Shiffrinová si v pondelok pripísala šiesty titul svetovej šampiónky, premiérový v kombinácii. V Cortine už brala bronz aj v super G. V minulosti získala zlato na predchádzajúcich štyroch šampionátoch v slalome, najcennejší kov v Aare 2019 brala aj v superobrovskom slalome.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy