Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
V minizoo zaútočil na opitého muža tiger: Šelma mu odhryzla niekoľko prstov
Zdielať na

V minizoo zaútočil na opitého muža tiger: Šelma mu odhryzla niekoľko prstov

MĚLNICKO / Už v detstve nás učili, že tigra za fúzy neťahaj. Evidentne to nepochopil pracovník minizoo v Česku. Na muža zaútočil tiger potom, ako sa k šelme priblížil opitý.

Stalo sa to vo veľkom oplotenom areáli, v ktorom sú na zimu zaparkované maringotky, klietky, výbehy slávneho cirkusu. Keď práve nemá predstavenie, funguje to ako minizoo. Spolupracovník sa chcel spriateliť s tigrom, ktorý bol v klietke a napadol ho, odhryzol mu prsty na rukách a ťažko zranil na tele.

"Po príjazde na miesto boli zistené rozsiahle devastačné poranenia oboch horných končatín a amputácia niekoľkých prstov. Po zastavení krvácania, sme stíšili jeho bolesti opiátovými liekmi a odviezli ho na urgentný príjem," ozrejmil hovorca záchrannej služby Jiří Dittrich.

Podľa našich informácií tiger zakliesnil muža medzi mreže klietky, a tak sa nemohol brániť, či utiecť. Aj v ťažkom zdravotnom stave sa podrobil dychovej skúške. "Dychová skúška u zraneného muža potvrdila takmer 2,6 promile alkoholu," uviedla hovorkyňa polícia Lucie Nováková. 


Majiteľ nám potvrdil, že k nebezpečným šelmám môže vstupovať iba on a jeden ďalší člen rodiny. Pohryznutý muž bol síce pracovníkom minizoo, no u tigrov nemal, čo robiť. "Prípad v tejto chvíli preverujeme a zaoberáme sa všetkými okolnosťami. Predovšetkým, či i v areáli zoo parku nedošlo k ublíženiu na zdraví z nedbanlivosti porušením stanovených zásad bezpečnosti práce," dodala Nováková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy