Jasno
21°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Za reči o rozvode chce Berlusconi od manželky verejné ospravedlnenie
Zdielať na

Za reči o rozvode chce Berlusconi od manželky verejné ospravedlnenie

Zdroj: TASR/Susan Walsh

Talianskemu premiérovi už pretiekol pohár trpezlivosti

"Je mi to ľúto a som ustarostený. V tejto ťažkej situácii som v tom pokračoval z lásky k našim deťom," povedal Berlusconi pre taliansky denník Corriere della Sera a La Stampa. Dodal, že už nevidí možnosť pokračovať.

"Veronica sa mi musí verejne ospravedlniť a neviem, či to bude stačiť," konštatoval. "Už tretí raz počas volebnej kampane vyviedla takýto kúsok, to je priveľa," vysvetlil premiér.

Berlusconi tak reagoval na verejnú kritiku manželky spred niekoľkých rokov. Teraz odmietol jej nepodložené tvrdenie, že mal niečo s neplnoletým dievčaťom. Podľa vlastných slov iba navštívil priateľovu dcéru, ktorá oslavovala 18. narodeniny.

Podľa premiéra neobstojí ani tvrdenie, že kým jeho žena neprotestovala, dal na kandidátku do EÚ veľa herečiek a dievčat zo šoubiznisu. Potom však vraj krásavice vytriedil.

"Veronica uverila mnohým lžiam médií. Ocitla sa v pasci," vysvetlil 72-ročný taliansky premiér, ktorý sa teraz chce obrátiť na právnikov. Manželstvo o 20 rokov mladšej Lariovej a Berlusconiho trvá od roku 1990. Premiér sa neobáva negatívnych účinkov manželskej krízy na svoju popularitu.

"Podľa prieskumov sa Taliani o súkromné záležitosti nezaujímajú. Robím si starosti kvôli deťom," vysvetlil nahnevaný šéf talianskej vlády.
     


Najčítanejšie správy