Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Zápasník Vémola aj s rodinou bojujú s koronavírusom: Vysoké horúčky má aj jeho 8-mesačná dcéra
Zdielať na

Zápasník Vémola aj s rodinou bojujú s koronavírusom: Vysoké horúčky má aj jeho 8-mesačná dcéra

BRATISLAVA / Bojovníkov zmiešaných bojových umení, MMA, vnímame ako nezastaviteľných. Len tak ich niečo nezloží. Medzi takých patrí aj český terminátor Karlos Vémola. Tentoraz však dostal nepríjemnú ranu. Zložil ho koronavírus. A to v čase prípravy na dôležitý zápas. Viac ho však trápi, že infikovaná je aj jeho partnerka a ich spoločná 8-mesačná dcérka.

Koronavírus narazil na ťažkého súpera. Je ňou hviezda zápasov v klietke. Karlos "Terminátor" Vémola to schytal práve v príprave na veľký duel. Na koniec septembra mal totiž dohodnutý podobný zápas ako minulý rok, keď vošiel do klietky s Attilom Véghom. Hovorilo sa o zápase storočia.

​Attila Végh vtedy vyhral. Správa o tom, že jeho spolubojovník má koronavírus ho zasiahla. Terminátor z Česka sa totiž začal zotavovať z operácie kolena. "Skoré uzdravenie. Aj on, aj jeho rodina. A nech si dá dokopy aj koleno a čím skôr nech je "ready", nech môže trénovať," povedal zápasník MMA Attila Végh.

Karlos Vémola je v Česku známy aj tým, ako zodpovedne pristupuje k pandémii. Zastihla ho v marci v Anglicku, kde dlhodobo pôsobí. "Jak vidíte, tu v Anglicku je všetko otvorené, všetci bez rúška, takže ja si nasadím rúško, tak sa na mňa ľudia pozerajú ako na zlodeja," povedal v marci vo svojom instagramovom videu Vémola.


Aj počas celoštátnej karantény vyzýval ľudí k zodpovednosti. Dokonca sa odmietol vrátiť domov do Česka, aby ochránil svoju partnerku aj malú dcérku. "To sa tu radšej sám izolujem, budem makať, z fitka pôjdem rovno domov a nejak to tu prečkám. Verím, že keď to zvládnem ja, tak to všetci spoločne zvládneme," skonštatoval Vémola.


Po skončení prvej vlny sa chcel z operácie kolena zotaviť doma, kde by mohol aj trénovať na dohodnutý duel. Pred pár dňami dostal horúčky. "Mne nebolo dobre od piatku, malej tiež. Ale Lela bola v pohode, takže sme mali rozdelenú domácnosť. No a teraz sme zistili, že to máme aj tak všetci traja," prezradil pre český isport.blesk.cz Vémola.

Keď mu je lepšie, partnerke Lele pomáha s osemmesačnou Lili. Na zápas ani nepomyslí. "Mal som operáciu kolena a aj tak som nepochyboval, že zápas bude. Teraz som padol v horúčkach, mám vysoký nález. Bol najvyšší z nás troch. Ale hlavne ide o dievčatá," povedal Vémola.


Karlos Vémola dnes nerieši, či očakávaný zápas bude. Ide mu v prvom rade o zdravie jeho rodiny. No ľudia, čo ho poznajú, v tom majú jasno. "Ja si myslím, že od Karlosa to nezáleží. On je blázon. Takže on išiel by, keby mal odtrhnuté rameno aj koleno. A vlastne záleží na tom, či bude mať tie testy negatívne alebo pozitívne," skonštatoval Végh.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy